Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü

Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü

Çin'de borç krizindeki emlak sektöründe sular durulmuyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Çinli emlak geliştirme şirketlerinin hisse senetleri, Shimao Group Holdings Ltd.’nin birimleri arasındaki bir satın alma anlaşmasının zaten likidite sıkışıklığı ile uğraşmakta olan sektörde yönetişim endişelerini artırmasının ardından, üst üste üçüncü günde de sert düştü ve 2017 yılının başlarından bu yana en düşük seviyelerine yöneldi.

Shimao Group ve grubun emlak hizmetleri biriminin hisse senetleri, JPMorgan Chase & Co. analistlerinin bağlantılı şirket satın alımlarının “Shimao için yalnızca likidite sıkışıklığını değil, aynı zamanda şirket yönetişimi için bir kırmızı bayrağı da ima ettiğini” kaydetmelerinin ardından, Salı günü Hong Kong’da en fazla kaybettiren hisseler arasında yer aldı.

Bloomberg’in emlak geliştirme şirketlerinin hisselerini kapsayan endeksi yüzde 3 düştü ve Mart 2017’den beri en düşük kapanışına yöneldi.

Piyasa aktörlerine göre, Shimao Group’un dolar cinsi tahvilleri yaklaşık 3 sent düştü ve yüksek faizli Çin tahvillerinde kayıplara öncülük etti. Bu kayıplar, Hong Kong hisselerinde, kumarhaneler dahil Kovid kısıtlamalarından en fazla etkilenen şirketlerde yoğunlaşan, daha geniş çaplı düşüş ortamında gerçekleşti.

Etiketler : , ,