Çip üreticileri Biden’ın veri talebine tepkili

Çip üreticileri Biden’ın veri talebine tepkili

Beyaz Saray’ın çip üreticisi şirketlerden çip krizine dair bilgi istemesi Tayvan ve Güney Kore’deki üretici şirketlerin tepkisini topluyor

A+A-

Otomotivden tüketici elektroniğine kadar birçok sektörü olumsuz etkileyen çip krizini çözme çabaları devam ederken ABD hükümetinin son girişimleri Tayvan ve Güney Koreli şirket yöneticilerinin tepkisini topladı.

ABD Ticaret Bakanlığı geçen ay çip üreticisi firmalardan çip sıkıntısına dair bilgi talep etti. Ticaret Bakanı Gina Raimondo sektör temsilcilerine bu gönüllü çağrıya yanıt vermezlerse Beyaz Saray’ın bazı araçları devreye sokacakları uyarısında bulundu.

ABD’nin bu talebi üretici firmalar ve sektör temsilcileri arasında da tartışmalara neden oldu.

Küresel çip üretiminin yarısından fazlasını yapan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Yöneticisi Sylvia Fang şirketin özellikle müşterilerine ilişkin hassas bilgilerini kesinlikle paylaşmayacaklarını bildirdi.

Daha küçük bir şirket olan United Microelectronics Corp. ise ABD’nin bu çağrısına nasıl yanıt vereceklerine dair açıklama yapmazken şirketin CFO’su Liu Chi-tung Bloomberg News’e müşterilerinin bilgilerini koruyacaklarını belirtti.