Clinton ve Trump açık ara önde

Clinton ve Trump açık ara önde

ABD'de 2016'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Trump ve Cumhuriyetçi aday Clinton rakiplerinden açık ara önde

A+A-

ABD'de 2016 başkanlık seçimleri öncesi Hillary Clinton önde gidiyor. CNN ile ortaklaşa olarak Quinnipiac Üniversitesi'nin bu hafta yaptığı ankette, Clinton yüzde 61'lik destekle Demokrat adaylar arasında ilk sırada bulunuyor. Vermont Senatörü Bernie Sanders ise Clinton'ı yüzde 30 destekle takip ediyor.
17-21 Aralık tarihleri arasında yapılan ankete göre, Donald Trump, kendisini takip eden Senator Ted Cruz'dan iki kat fazla destek görüyor.

Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 39'unun desteklediği Trump'ın arkasındaki Cruz, şu ana kadar yüzde 18 destek almış görünüyor.
Trump, son zamanlarda mülteci karşıtı söylemlerle öne çıkıyor.
Araştırmayı yöneten ekibin başındaki Tim Malloy, anket sonucuyla ilgili açıklamasında, Amerikan seçmeninin yarısının, Trump'ın başkan olması halinde "bunun ülke adına bir utanç sebebi olduğunu" düşündüğünü belirtti. 

 


Etiketler : , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.