Coca-Cola İçecek 2024 beklentilerini açıkladı

Coca-Cola İçecek 2024 beklentilerini açıkladı

Coca-Cola İçecek, 2024 yılında düşük 40'lı yüzdelerde kur etkisinden arındırılmış net satış geliri büyümesi bekliyor

A+A-

Coca-Cola İçecek, 2024 yılı beklentilerini açıkladı. Şirket, konsolide bazda orta tek haneli satış hacmi büyümesi ve düşük 40'lı yüzdelerde kur etkisinden arındırılmış net satış geliri büyümesi bekliyor.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaların satır başları şöyle:

4. çeyrekte konsolide satış hacmi yıllık bazda %11,5 azaldı.

4. çeyrekte Türkiye satış hacmi yıllık bazda %21,8 düştü.

2023 yılında konsolide satış hacmi yıllık %2,6 düşüş gösterdi.

2023 yılında Türkiye satış hacmi yıllık bazda %5,1 geriledi, uluslararası satış hacmi bir önceki yıla göre %1,1 azaldı.

Coca-Cola İçecek, 2024 yılında konsolide bazda orta tek haneli satış hacmi büyümesi bekliyor.

Coca-Cola İçecek, 2024 yılında düşük 40'lı yüzdelerde kur etkisinden arındırılmış net satış geliri büyümesi bekliyor

Geleceğe dönük değerlendirmeler organik bazda ve TMS 29'un (Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama) uygulanmasından kaynaklanabilecek potansiyel etkiler dikkate alınmadan verilmiştir. 

2023 yılında faaliyet ortamımızda, bazıları zaten iş planlarımızda yer alan, bazıları ise beklenenden daha ciddi seviyede olan çeşitli zorluklarla karşılaştık. Daha önce bildirdiğimiz ve 2023 Yıl Sonu hacim duyurumuzda ayrıntılı olarak açıkladığımız üzere, Türkiye'deki yıkıcı deprem ve Pakistan'daki makroekonomik zorluklar yıl boyunca hacimlerin beklenenden daha düşük olmasına yol açtı. Bununla birlikte, değer yaratma konusundaki kararlılığımızı sürdürdük ve etkili Gelir Büyüme Yönetimi aksiyonları ve güçlü pazarlama girişimleri ile coğrafyalarımızdaki kişi başına tüketimi artırmak için özenle çalıştık.

2024 yılına baktığımızda, çeşitlendirilmiş marka portföyümüzden, uygulama kabiliyetlerimizden ve gelişmekte olan pazarlarda faaliyet gösterme uzmanlığımızdan yararlanmaya devam edeceğiz. Odak noktamız değişmemiştir: "Kaliteli Büyüme Algoritması sunarak değer yaratmak ve kişi başına düşen NARTD tüketimini artırmak."

Türkiye ve Pakistan'da enflasyonun bir miktar gevşeyeceğini ancak yine de yüksek kalmaya devam edeceğini beklerken, dinamik fiyatlandırma ve etkin ürün/kanal/kategori karması yönetimi girişimlerimiz ve de proaktif satın alma kabiliyetlerimiz sayesinde Kaliteli Büyüme Algoritması sunmaya - net satış gelirlerini hacim artışının üzerinde ve faaliyet karını da gelirlerin üzerinde büyütmeye - devam edeceğiz.  

CCI’ın gelecek değerini en üst düzeye çıkarmak için talepten önce yatırım yapmaya devam ediyor olacağız. 2024’te, yeni hat eklemeleri ve çeşitli operasyonlarda dijitalleşmenin yanı sıra Özbekistan ve Kazakistan'da iki yeni fabrikamızı faaliyete geçirmeyi umuyoruz. 

 

İlgili Haberler