Commerzbank'tan TCMB'deki başkan değişikliğiyle ilgili kritik açıklama

Commerzbank'tan TCMB'deki başkan değişikliğiyle ilgili kritik açıklama

ommerzbank’ın Gelişmekte Olan Piyasalar FX Kıdemli Analisti Tatha Ghose, Cuma akşamı sürpriz bir kararla Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan'ın TCMB Başkanı olarak atanmasını değerlendirdi, "Sınırlı olumsuz etkisi olur" şeklinde konuştu.

A+A-

Avrupa’nın önde gelen bankalarından Alman Commerzbank’ın Gelişmekte Olan Piyasalar FX Kıdemli Analisti Tatha Ghose Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) başkan değişikliğinin sınırlı da olsa negatif algıya neden olabileceğini söyledi.

Ekonomi'den Elif Karaca'ya açıklamalarda bulunan Ghose, başkanlık görevinden ayrılan Gaye Erkan'la ilgili tartışmaların birkaç hafta boyunca medyada geniş yer bulduğuna, ancak eleştiride bulunan herkesin, muhalif siyasetçilerin bile para politikasını değil, yalnızca kişisel meseleleri öne çıkardıklarına dikkati çekti. Ghose “Cumhurbaşkanı Erdoğan Şimşek'i görevden almadı, ki yüksek faizin fişini çekseydi durum böyle olacaktı. Bu kez olumsuz algı daha çok kilit önemdeki personelin sık sık yer değiştirmesi ile ilgili olacak, bu da politika sürekliliği açısından iyi bir şey değil ve sürekli “yangınla mücadele” izlenimi veriyor” dedi.  


İlgili Haberler