Tesla Almanya'da vites yükseltti: Haftalık 6 bin araç banttan iniyor

Tesla Almanya'da vites yükseltti: Haftalık 6 bin araç banttan iniyor

Elon Musk'ın sahibi olduğu otomotiv devi Tesla, parça eksikliği kaynaklı üretimini bir süre durdurmasına rağmen Ocak ayında haftalık araç üretiminde 6 bin seviyesini aştı.

A+A-

Tesla'nın Almanya'daki fabrikası, parça sıkıntısı nedeniyle Ocak ayı sonunda üretimi durdurmadan kısa bir süre önce ilk kez bir hafta içinde 6.000 otomobil üretti.

Tesla'nın Almanya fabrikasının müdürü Andre Thierig Tagesspiegel'e verdiği röportajda "Bu kilometre taşını aştık" dedi.

Thierig, Husi militanlarının Kızıldeniz'deki gemilere düzenlediği saldırılar nedeniyle eksik parçalara bağladığı iki haftalık üretim durmasının tesisin üretim hızını etkilemediğini de sözlerine ekledi.

Tesla, fabrikanın kapasitesini iki katına çıkararak yılda 1 milyon araca çıkarmak için yaptığı başvurunun onaylanmasını beklerken, Berlin yakınlarındaki Gruenheide'de genişleme için yaklaşık 70 hektarlık (173 dönüm) ormanın kesilmesine toplum tarafından izin verilip verilmeyeceği konusunda bir vatandaş istişaresi sürüyor.

Tagesspiegel'in aktardığına göre Thierig, otomobil üreticisinin 12 Şubat'taki kısa duraklamanın ardından planlandığı gibi üretime devam edeceğini doğrulayarak tedarik zincirlerinin bir kez daha "sağlam" olduğunu söyledi.

İlgili Haberler