Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Masada neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Masada neler var?

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi ziyareti nedeniyle dün toplanamayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün bir araya geliyor.

A+A-

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı görüşmesinin yansımaları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesine, ardından 17-21 Eylül tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye gidecek. Bu ziyaretler öncesi diplomasi son Kabine toplantısında ziyaretle ile ilgili diplomasi trafiğinin de ele alınması bekleniyor.

Kabine'nin en önemli gündem maddelerinden birinin de Orta Vadeli Program  (OVP) olması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen OVP için son gözden geçirmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelinen nokta ile ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

Enflasyonla mücadele konusu da her zaman olduğu gibi Kabine'nin gündeminde yer alacak.

Öğrencilere vergisiz cep telefonu konusunun da Kabine Toplantısı'nın gündem maddelerinden biri olacağı öngörülüyor.

Toplantıda, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgede örgüt ile Arap aşiretleri arasında 27 Ağustos'ta patlak veren çatışmalarla ilgili gelişmeler ve terörle mücadele konularının da ele alınması bekleniyor.

Saat 15.00'te başlayacak toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

İlgili Haberler