Decathlon, Çin'de stratejik ortak arıyor

Decathlon, Çin'de stratejik ortak arıyor

Decathlon, Çin'de büyümeyi hızlandırmak için stratejik ortak arayışında

A+A-

Fransız spor malzemeleri perakendecisi Decathlon, Çin'deki işinde büyümeyi hızlandırmak amacıyla, hisse satışı yoluyla stratejik bir ortak bulmak için araştırma yapıyor.

Bloomberg News'in haberine göre, firma, Çin birimine en az 1 milyar dolar değer kazandırabilecek potansiyel bir hisse satışı üzerinde bir danışmanla çalışıyor.

Decathlon'dan bir temsilci yorum yapmayı reddetti.

Decathlon'un Çin koluna ilişkin planları, diğer yabancı perakende markalarının son yıllarda ekonomik büyümenin önemli ölçüde yavaşladığı Asya ülkesindeki faaliyetlerini gözden geçirdiği bir döneme denk geliyor.

Tüketici harcamaları toparlanma işaretleri gösterse de ülkedeki emlak krizi, Pekin'in %5'lik tüm yıl büyüme hedefini tutturup tutturamayacağı konusunda şüphe yaratmaya devam ediyor.

Decathlon, kurucusu 92 yaşındaki Gerard Mulliez olan Fransız milyarder Mulliez ailesi tarafından kontrol edilen daha büyük bir perakende markalar grubunun bir parçası.

Firma, 2022 yılında 1.751 mağaza ile dünya çapında 15,4 milyar € (16,3 milyar $) satış gerçekleştirdi.

Decathlon, 1993 yılında Çin'de ilk mağazasını açtı ve o zamandan beri ülkede hızla büyüdü. Şu anda Çin'de 300'den fazla satış noktası işletiyor.

Decathlon'un Çin'deki olası hisse satışı, şirketin Asya'daki büyüme planlarının bir parçası olarak görülüyor. Firma, önümüzdeki beş yıl içinde Hindistan'da perakende, lojistik ve üretim faaliyetlerine 100 milyon Avro yatırım yapma sözü verdi.

 

Bu haber toplam 684 defa okunmuştur
İlgili Haberler