DİKKAT A1 Capital'in hazırladığı KOCMT halka arzında fiyat istikrarı garantisi yok!

DİKKAT A1 Capital'in hazırladığı KOCMT halka arzında fiyat istikrarı garantisi yok!

Son dönem halka arzlarda pek rastlanmaya bir durum: A1 Kapital'in hazırladığı KOCMT halka arzında fiyat istikrarı garantisi yok!

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da gerçekleştiğinde bu yılın 14'üncüsü olacak olan bir halka arzda son dönemde pek rastlanmayan bir yöntem tercih edildi. 

Son halka arz olan Ronesans GYO halka arzında yaşananlar göz önüne alındığında önemi daha da artan, arz sonrası fiyat istikrarı garantisi Koç Metalurj KOCMT halka arzında kullanılmayacak. 

Son halka arz Ronesans GYO, RGYAS koduyla 26 Nisan cuma günü borsada işlem görmeye başladığı ilk gün tavan olduktan sonraki 5 işlem günü değer kaybetmiş ve yatırımcılarının kayba uğramasına neden olmuştu.

Kendisi de Haziran 2023'te halka arz edilen ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından yönetilen 2.5 milyar TL'lik halka arzın %70'i bireysel yatırımcılara yapılacak.

Haziran 2023'te halka arz edildikten sonra yatırımcısına borsada reel olarak yatırımcısan ciddi oranda zarar ettiren A1 Capital Yatırım Menkul Değerler'in olası dalgalanmalarda, bireysel yatırımcıları nasıl koruyacağı belirsizliğini koruyor. 

Talep toplama sonuçları ve özellikle fiyat istikrarı garantisi olmaması nedeniyle borsa performansı merakla beklenen Koç Metalurj KOCMT halka arzının ayrıntıları ise şöyle:

>>> SONRAKİ SAYFA: Koç Metalurji KOCMT halka arzı ne zaman, bireysel yatırımcıya kaç hisse verilecek?

 

İlgili Haberler