Diyanet, AKP-Cemaat kavgasında aracı olmuş

Diyanet, AKP-Cemaat kavgasında aracı olmuş

Soruşturmadaki iddiaya göre, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’la görüşmüş

A+A-

Soruşturmadaki iddiaya göre, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’la görüştü. Bardakoğlu ifadesinde, AKP ile cemaatin arasını bulmak için Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den onay aldığını söyledi

Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu’nun, AKP ile Gülen Cemaati arasındaki kavgayı sonlandırmak için devreye girdiği ortaya çıktı. Bardakoğlu’nun bunu ilk olarak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e danıştığı ve olumlu yanıt aldıktan sonra şu anda “Fethullahçı Terör Örgütü” soruşturma dosyasında şüpheli olan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’la görüştüğü belirlendi. Yapılan toplantıda neler konuşulduğu Bardakoğlu’nun ifadesinin alınmasıyla öğrenildi.

BAŞKAN MEHMET GÖRMEZ: ZARARI OLMAZ

SÖZCÜ, Bardakoğlu’nun savcılık ifadesine ulaştı. Prof. Dr. Ali Bardakoğlu o görüşmenin ayrıntılarını şöyle anlattı: “Cemaat ile Hükümet arasındaki bu kavganın Müslümanlara zarar vereceğini düşünerek Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, İbrahim Kafi Dönmez, Mehmet Akif Aydın ve İsmail Erünsal hocalarımız ile bu konuları konuştuk. Arkadaşlarımız da aynı fikirde oldular. Bu hususu Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez’e anlattık. Cemaatten birileriyle görüşmemizin faydalı olup olmayacağı hususunda onun da görüşünü aldık. O da görüşmenin faydalı olacağını söyledi.”

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.