Doğan çalışanları tek tek ifade verecek

Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Doğan Grubu ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında konuştu: "Tek tek ifade vercekler"
Doğan çalışanları tek tek ifade verecek 1 Borsatek

Doğan Grubu’na “terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla açılan soruşturma ile ilgili konuşan Bakırköy Başsavcısı “Doğan Grubuna bağlı TV ve gazetelerde yayınlanan tüm haberler ve köşe yazıları mercek altına alındı. Tek tek tespit edilen yayınlarda eser sahiplerinin yanı sıra sorumlu üst düzey isimler de ifadeye çağırılacak” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğan Medya Grubu hakkında “Terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde Grup Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın da aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadesinin alınacağı iddia edildi.

Star gazetesinden Helin Şahin’e konuşan Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu, yürütülen soruşturmayla ilgili eleştirilere “Basın özgürlüğüne müdahale var diyenler soruşturmamızı manipüle etmeye çalışıyor. Müdahale olsaydı bunlar yazılmazdı” sözleriyle yanıt verdi.

“Savcılarımız şu an incelemelere devam ediyor” diyen Hatipoğlu, soruşturmanın Bakırköy Başsavcıvekili İdris Kurt’un başında olduğu “Terörle Mücadele Bürosu” tarafından yürütüldüğünü belirterek, Doğan Grubu’na bağlı gazete ve TV haberlerinin tek tek inceleneceğini söyledi ve birçok ismin ifadeye çağrılacağını belirtti.

Başsavcı Hatipoğlu şunları söyledi: “Soruşturma kapsamında PKK ve DHKP-C terör örgütleri lehine Doğan Grubuna bağlı TV ve gazetelerde yayınlanan tüm haberler ve köşe yazıları mercek altına alındı. Tek tek tespit edilen yayınlarda eser sahiplerinin yanı sıra sorumlu üst düzey isimler de ifadeye çağrılacak.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada HSYK’yı Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu hakkında göreve çağırmıştı.

—————————

DOĞAN GRUBU’NA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

HASAN CEMAL’E SORUŞTURMA

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER  Trump'ın Powell'ı kovması an meselesi, işte yeni aday
Editör : Borsatek
Yayınlanma: 17.09.2015 - 13:30
  • BIST ENDEKSLER

  • XU100 9,321.64%0.05
  • XU050 8,179.86%-0.05
  • XU030 10,109.81%0.08
  • Döviz Kurları (TL)

  • Dolar 38.25%0.1
  • Euro 44.13%0.14
  • Sterlin 51.26%0.12
  • Ruble 0.47%0.46
  • Riyal 10.19%0.09
  • USD/EURO 0.87%0.87
  • EMTIA (USD)

  • Ham Petrol63.73%0.55
  • Bakır4.77%1.08
  • Platin1,195.22%0.53
  • Gümüş32.75%0.31
  • Brent Petrol65.72%0
  • ALTIN FİYATLARI (TL)

  • Gram Altın 4,286.97%1.85
  • Çeyrek Altın 6,944.16%1.78
  • Gram Gümüş 40.23%0.31
  • KRİPTO PARALAR (USD)

Köşe Yazarları

Son Eklenen Haberler