Dolar 2 haftada yüzde 6.4 yükseldi

Dolar 2 haftada yüzde 6.4 yükseldi

Dolar, uluslararası piyasalardaki yükselişinin yanı sıra Merkez Bankası'na dönük kaygıların devam etmesiyle TL karşısında 2.59'u geçti

A+A-

Dolar, uluslararası piyasalardaki yükselişinin yanı sıra Merkez Bankası'na dönük kaygıların devam etmesiyle TL karşısında 2.59'u geçti.

Bugüne de yükselişle başlayan dolar TL karşısında 2.5915'e kadar yükseldi. 19 Şubat'ta Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası 2.4355'e kadar düşen doların, TL karşısında 2 haftalık yükselişi yüzde 6.40'a ulaşmış oldu. Yılbaşından bu yana ise ayın oran yüzde 9'u aştı.

Uzmanlar, Merkez Bankası üzerinde hükümet ve cumhurbaşkanının baskısının kurdaki artışa rağmen faiz artırımı ihtimalini tamamen ortadan kaldırdığını belirterek TL'nen gelişmekte olan para birimlerinden bu nedenle negatif ayrıştığına dikkat çekiyor.

Son olarak Brezilya'da Merkez Bankası, resesyon kaygılarına rağmen politika faizini 50 baz puan artırarak son 6 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 12.75'e yükseltmişti. Global piyasalarda Türkiye Merkez Bankası'nın gerekmesi halinde faiz artışını politik baskılardan dolayı gündeme alamayacağından endişe ediyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.