Dolar FED'in faiz artırımı sonrası geriledi

Dolar FED'in faiz artırımı sonrası geriledi

FED kararı sonrası euro/dolar paritesi 1.1768 seviyesinden 1.1795 seviyesine yükseldi.

A+A-

ABD Merkez Bankası'nın (FED) merakla beklenen faiz kararı sonrası dolar geriledi. FED'in beklentilere paralel olarak politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 2-2.25 aralığına yükseltmesinin ardından euro/dolar paritesi 1.1768 seviyesinden 1.1795 seviyesine yükseldi.

Dolar euro ve diğer para birimleri karşısında gerilerken gelişmekte olan ülke paraları ve TL hem euro hem dolar bazında değer kazandı. Dolar, TL karşısında 6.0545'e kadar geriledikten sonra 6.09 seviyesinde dengelendi. Karar açıklanmadan hemen önce dolar 6.09 seviyesindeydi. 

Aynı şekilde TL euro karşısında da değer kazandı. Karar öncesi 7.18 seviyesinde bulunan euro 7.1389'a kadar geriledi.

Uzmanlar, beklenen karara sonrası TL'deki değer kazancını, daha çok açıklama metnindeki para politikası destekleyici özelliği olduğunu belirten cümlenin komple çıkarılmış olmasına bağladı. Bu durum, Fed'in faiz artırımlarında hedefleri sağladığını ve bundan sonrasında faiz artırımında çok agresif olmayabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.