Dolar geriledi, oyun konsolu fiyatları da düştü

Dolar geriledi, oyun konsolu fiyatları da düştü

Geçtiğimiz günlerde açıklanan mevduat sisteminin ardından doların düşmesiyle Xbox konsollarının fiyatında da bir düşüş yaşandı.

A+A-

Bildiğiniz üzere son bir aydır Türk Lirası ciddi bir şekilde değer kaybediyordu ve teknoloji şirketleri ülkemizdeki ürünlere mecburen zam yapıyordı. Ancak geçtiğimiz günlerde doların düşüşüyle birlikte bazı ürünlere de indirimler gelmeye başladı.

Xbox Series X'in 7500 TL'lik başlangıç fiyatı son bir ayda TL'nin değer kaybetmesiyle 18.000 TL'ye kadar çıkmıştı. Ancak doların düşmesiyle birlikte Series X'in fiyatı üçüncü zamlı fiyata düştü. Şu anda Series X, 12.364 TL'ye satılıyor. Fiyat performans odaklı Series S ise 9.000 TL'nin üzerindeki fiyatından düşerek 7.072 TL oldu.

Yurt dışına göre karşılaştırmayı bir kenara bıraksak bile şu anki fiyatların, çıkış fiyatlarına göre bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bunun sebebi de yine doların yüksek olması. Tüm bu olaylar olurken PlayStation 5 satışa girmediği için de onunla ilgili bir bilgi bulunmuyor. Bu indirime benzer bir indirim de Apple'dan bekleniyor ancak önümüzdeki birkaç günde indirim gelecek gibi durmuyor.

İlgili Haberler