Dolar/TL, dolardaki kรผresel deฤer kazancฤฑnฤฑn sรผrmesi ve Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan’ฤฑn faiz indirim baskฤฑsฤฑ altฤฑndaki TCMB’nin kurdaki yรผkseliลi dizginlemek รผzere attฤฑฤฤฑ adฤฑmlarฤฑn ลu ana kadar etkisiz kalmasฤฑ nedeniyle tarihi zirvenin hemen altฤฑnda seyrediyor.
ABD Baลkanฤฑ Barack Obama’nฤฑn ekonomi danฤฑลmanlarฤฑ kurulu baลkanฤฑ Jason Furman, dolardaki deฤer artฤฑลฤฑnฤฑn ABD ekonomisinin bรผyรผmesini zorlaลtฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylemesinin ardฤฑndan dolardaki deฤer kazancฤฑ bir miktar zayฤฑflarken, dolar/TL’deki artฤฑล da bir miktar hฤฑz kesti.
Bankacฤฑlar bundan sonra Erdoฤan ile TCMB Baลkanฤฑ Erdem Baลรงฤฑ arasฤฑnda yarฤฑn gerรงekleลmesi beklenen toplantฤฑya odaklanacaklar.
Dolar/TL, bugรผn 6 Mart’ta test ettiฤi 2.6470 tarihi zirvesinin hemen altฤฑnda 2.6460’a kadar yรผkseldi. Dolar karลฤฑsฤฑnda yรผzde 1.5’i aลan deฤer kaybฤฑ yaลayan TL geliลmekte olan para birimleri arasฤฑnda da en kรถtรผ performansฤฑ gรถsterdi. Ancak ABD’den gelen aรงฤฑklamalarฤฑn ardฤฑndan ise kur yรถnรผnรผ aลaฤฤฑ รงevirdi hem de negatif ayrฤฑลma sona erdi.
Gรผn iรงinde en yรผksek 2.6460’ฤฑ test eden kur TSฤฐ 16:41’de 2.6244/2.6251 seviyesinde iลlem gรถrdรผ.







