Dolar S-400 haberleriyle yükselmeye başladı

Dolar S-400 haberleriyle yükselmeye başladı

Türk Lirası S-400 savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatının başladığı haberleri ile değer yitirmeye başladı.

A+A-

BORSATEK - Türk Lirası S-400 savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatının başladığı haberleri ile değer yitirmeye başladı.

Güne 5.67 seiyesinden başlayan dolar, Hem Türk hem de Rus yetkilerden gelen teslimat açıklamaları sonrası 5.70'in üstüne çıktı. 5.7271'e kadar yükselen dolar TL karşısında günlük yüzde 0.8 değer artışıyla 5.71-72 aralığında hareket ediyor.

6.4473'e kadar yükselen euro ise TL karşısında yüzde 0.7 değer artışıyla 6.44'ün hemen üstünde bulunuyor.
Önceki haftanın son işlem gününde 5.60 TL'nin altını gören dolar, haftasonunda TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sürpriz bir şekilde görevden alınması ile bu haftanın ilk işlem gününde 5.78'in üstüne çıkmıştı. 

FED Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi'ndeki sunumu ile birlikte faiz indirimi ihtimalinin güçlenmesi nedeniyle dolar dün 5.65'e kadar gerilemişti.

Uzmanlar TL'nin önümüzdeki günlerdeki seyrini, S-400'lerin teslimatı hakkında ABD'den gelecek yaptırım açıklamalarının belirleyeceğini belirtiyor.

ABD'li yetkililer konu ile ilgili yaptıkları çok sayıdaki açıklamada Türkiye'nin S-400'leri teslim alması durumunda çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunmuştu. Şu ana kadar Ankara Mürted Askeri Havaalanı'na B-400 parçaları taşıyan üç Rus uçağı iniş yaptı

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.