Dolar son 1 ayın en düşüğünde

Dolar son 1 ayın en düşüğünde

Merkez Bankası'nın faiz artırımı ve uluslararası piyasalardaki gelişmelere paralel gerileyen dolar 2.1735 ile son 1 ayın en düşük seviyesini gördü

A+A-

Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrası döviz fiyatlarındaki gerileme deveam ediyor. Dolar bugün 2.1735 ile son 1 ay içindeki en düşük seviyeyi gördü.

17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile artan siyasi tansiyon nedeniyle yükselişe geçen kurlar Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımı ile gerilemeye başlamıştı. 17 Aralık'ta dolar 2.03 euro ise 2.80 seviyelerindeydi. Ancak bu operasyon ile siyasi tansiyonun hızla yükselmesi ve aynı anda gelişmekte olan piyasalardan belirginleşen para çıkışı nedeniyle 27 Ocak'ta dolar 2.3875'i, euro ise 3.2690'ı gördü.

Merkez Bankası'nın faiz artırımı, siyasi tansiyonun yükselmesine neden olan hükümet cemaat gerginliğinin etkisinin düşmesi ve ABD'deki olumlu verilerle birlikte uluslararası piyasalarda iyimserliğin artmasına paralel dolar bugün 2.1730'a euro ise 2.9775'e geriledi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.