Doların güçlenmesiyle altın fiyatları tehlikeli bölgeye geldi

Doların güçlenmesiyle altın fiyatları tehlikeli bölgeye geldi

Tahvil getirilerinin yükselmesiyle birlikte doların giderek güçlenmesinin ardından altın fiyatları düşüşünü üçüncü güne taşıdı, tehlikeli bölgeye geldi.

A+A-

Altın, dolar göstergelerinde kaydedilen rekor seviyeler ve Fed’in daha fazla sıkılaşmaya gideceği beklentilerinin tahvil getirilerini yükseltmesi ile art arda üçüncü gününde de değer kaybetti.

Spot altın, küresel çapta merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faizleri artırarak faiz getirmeyen varlıkların cazibesini düşürmesiyle 1.700 dolar altına geriledi.

Kurumsal borç teklifleri akını ve beklenenden daha güçlü gelen hizmet sektörü faaliyeti göstergesi, tahvil getirilerinin Salı günü yükselmesine neden oldu.

Bu durum, doların gelişmiş piyasalardaki tüm emsallerine karşı desteklenmesine yardımcı oldu ve piyasanın Fed'in 75 baz puanlık yeni bir artış yapacağını fiyatlamasına neden oldu.

"Küresel tahvil getirileri hızla yükselirken altın tekrar tehlike bölgesine döndü" diyen Oanda Corp Piyasa Analisti Edward Moya, "Merkez bankaları şu anda önden yüklemeli faiz artışlarıyla agresif olacak gibi görünüyor. 1.650 dolara kadar fazla destek olmadığı için altın 1.690 dolar seviyesinin altına düşerse durum hızla kötüleşebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler