Kรผresel risk iลtahฤฑ dรผn akลam aรงฤฑklanan ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) toplantฤฑ tutanaklarฤฑ ve yรผkselen petrol fiyatlarฤฑndan bulduฤu destekle artฤฑล gรถsterdi. Dolar/TL, dรผn gรผn iรงinde 2,9841 seviyesine gรถrmesinin ardฤฑndan dรผลรผลe geรงerek 2,9437’ye kadar gerilese de gรผnรผ 2,9562 seviyesinden tamamlamฤฑลtฤฑ.
Asya piyasalarฤฑnda gรผne yatay baลlayan dolar/TL, en dรผลรผk 2,9504’รผ gรถrdรผkten sonra ลu dakikalarda 2,9560 seviyelerinde hareket ediyor.
Avro/TL ise, uluslararasฤฑ piyasada avro/dolar paritesinin yatay bir seyir izlemesi ile 3,30 seviyesinin hemen altฤฑnda dengelendi.
Analistler, Fed yetkilerinin finansal dalgalanmalardan endiลe duyduฤunu ortaya koymasฤฑnฤฑn ve petrol fiyatlarฤฑndaki yรผkseliลin kรผresel risk iลtahฤฑnฤฑ artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, teknik olarak dolar/TL’de 2,95’in alฤฑnda kapanฤฑลlar olmadฤฑฤฤฑ sรผrece yukarฤฑ yรถnlรผ baskฤฑnฤฑn sรผrebileceฤini dile getiriyor.
Bugรผn yurt dฤฑลฤฑnda Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) toplantฤฑ รถzeti ve ABD haftalฤฑk iลsizlik verilerinin piyasanฤฑn yรถnรผ รผzerinde etkili olabileceฤini kaydeden analistler, yurt iรงinde ise Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) beklenti anketinin takip edileceฤini ifade ediyor.







