Dövizde şaşırtan hareket, dolar 13 TL'nin altına geriledi

Dövizde şaşırtan hareket, dolar 13 TL'nin altına geriledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni döviz planını açıklamasının ardından gün içinde yüzde 10 değer kaybeden Türk Lirası, akşam saatlerinde toparlandı.

A+A-

BORSATEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından gün içinde yabancı para birimleri karşısında %10'dan fazla değer kaybeden Türk Lirası hızla değer kazanmaya başladı. Kabine toplantısı öncesi 18.4018'e kadar yükselen dolar Erdoğan'ın açıklamalarının etkisiyle 12.6188'e kadar geriledi.

Erdoğan'ın açıklaması öncesi 20.7497'ye kadar yükselen euro ise açıklama ile birlikte 14.2446'e kadar geriledi

Etiketler : , ,
İlgili Haberler