Dow 56 puan geriledi

Dow 56 puan geriledi

ABD hisse senetleri sınırlı bir düşüşle kapandı

A+A-


ABD hisse senetleri cuma gününü sınırlı bir düşüşle tamamladı. Açıklanan istihdam verisinin beklentilerden olumlu olması Fed'in bu sonbaharda faizleri artıracağı beklentileri güç kazandı ve hisse senetlerine kısmen satış getirdi. 

Yatırımcılar Mayıs ayı istihdam verisinin ABD ekonomisinin kendisini ilk çeyrekte yaşadığı düşüşten kurtardığına işaret ettiğini dile getirdiler. Genel olarak güçlenen bir ekonomi hisse senetleri olumlu bir görünüm arazetse de yatırımcılar istihdamdaki artışın Fed'in kısa vadeli faizleri en erken eylül ayında artırmasına neden olabileceğini ve sonuçta işletmeler ve bireyler için borçlanma maliyetlerinin yükselebileceğini belirtiyor. 

Hisse senetleri Cuma gününü kayıp ve kazançlar arasında gidip gelerek geçirdikten sonra, günü küçük çaplı bir kayıpla tamamladılar. Dow Jones Sanayi endeksi 56.12 puan düşüşle 17849.46 puandan kapandı. Endeks gün içinde en fazla 83 puanlık bir düşüş yaşadı S&P 500 endeksi 3.01 puan düşüşle 2092.83 ve Nasdaq Bileşik endeksi 9.33 puan düşüşle 5068.46 puandan günü tamamladı. Hisse senetleri haftanın başlarında bir yükselişe denese de haftatı da kayıpla tamamladı. Haftalık bazda S&P 500 endeksi yüzde 0.7 ve Dow Jones yüzde 0.9 oranında kayıp yaşadı. 

Dow Jones endeksi 19 Mayısta gördüğü rekor seviyeden bu yana yüzde 2.5 ve S&P 500 endeksi 21 Mayısta gördüğü zirveden bu yana yüzde 1.8 oranında değer kaybı yaşadı. 

Güçlü istihdam verisi tahvil piyasalarında satış dalgası getirdi. 10 yıllık tahvillerin faizi son 8 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 2.402 seviyesine yükseldi. Bu oran 6 Ekim tarihinden bu yana en keskin kapanış oranı oldu. 

Haftalık bazda 10 yıllık tahvillerin faizleri 305 baz puan yükseldi bu yükseliş 2013 Haziran ayından bu yana yaşanan en keskin yükseliş oldu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.