Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 aralık ayına güçlü haberlerle giriyor

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 aralık ayına güçlü haberlerle giriyor

Olumlu haberler Wall Street'te moralleri yükseltti. Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'nin yılın son ayındaki performansı nasıl olacak?

A+A-

Wall Street, olumlu haberlere tepki vererek güçlü bir performans sergiliyor. Fed'in çekirdek enflasyon oranının düşmesi ve hükümetin reel gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesini revize etmesi gibi faktörler, ekonominin büyüdüğünü gösteriyor. Bu durum, resesyon endişelerini azalttı. Bununla birlikte iyimserlik artarken, kasım ayında geleneksel yükseliş sürdü

S&P 500, %8'lik bir artışla 2020'den sonraki en iyi kasım ayını geçirirken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması da %9'luk bir yükseliş gösterdi. Nasdaq Bileşik ise %11'lik bir artışla 2020'den sonraki en iyi kasım ayını tamamladı.

Genel olarak, Wall Street'in bu yılki borsa performansı etkileyici oldu;  S&P 500 %19, Nasdaq ise %36 değer kazandı.

Wall Street şirket haberleri

ABD şirketlerinin bilançoları açıklanmaya devam ederken, bu hafta Zscaler Inc, PDD Holdings, Infuit Inc, Workday Inc, NetApp Inc, Crowstrike Holdings, Hewlett Packard Enterrise Co, Hormel Foods Corp, Dollar Threee Inc, Synosys Inc, Salesforce Inc, Kroger Co, Marvell Technology Inc ve Ultra Beauty şirketlerinin bilançoları öne çıkıyor. Dün bilanço açıklayan Marvell Technology analistlerin beklentilerinin üzerinde 1.4 milyar dolar gelir ve 0,41 dolar hisse başı kazanç açıkladı.

TD BANK (TD):

TD Bank Grubu, perşembe günü yaptığı açıklamada, iş gücünün %3'ünü veya 3.000'den fazlasını işten çıkaracağını söyledi. AbbVie (ABBV): AbbVie, 10 milyar dolarlık ImmunoGen anlaşmasıyla kanser ilacından yararlanmayı hedefliyor.

Broadcom (AVGO):

Broadcom, devralımın ardından 1.300 VMware çalışanını işten çıkaracak.

Tesla (TSLA):

Tesla'nın Cybertruck'ı, CEO Elon Musk'un 2019'da öne sürdüğü fiyattan %50 daha fazla olan 60.990 dolardan başlayan fiyatla satışa sunulacak.

İlgili Haberler