Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Powell'ın konuşmasını bekliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Powell'ın konuşmasını bekliyor

New York borsasında vadeli işlemler Powell'ın konuşması öncesi yükselişte

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, endekslerin dün 2022'den bu yana en iyi ayını tamamlamasının ardından bugün de yükseldi.

Dow vadeli kontratları 80 puan veya %0,2, S&P 500 vadeli kontratları 7 puan veya %0,1 değer kazanırken, Nasdaq 100 vadeli kontratları çoğunlukla değişmedi.

Kasım ayının son işlem gününde, 30 hisseli Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %1,5 artışla geçen yılın Ocak ayından bu yana en yüksek kapanışına ulaşırken, gösterge S&P 500 %0,4 ilerledi, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite ise %0,2 geriledi. Hem Dow hem de S&P kazançlı bir hafta geçirme yolunda ilerliyor, ancak Nasdaq art arda dört pozitif haftanın ardından bu haftayı kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor.

Yatırımcılar, Perşembe günü Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesinin Ekim ayında soğuduğunu gösteren verilere odaklanmış durumda. Rakamlar, ABD merkez bankasının uzun süredir devam eden faiz artırım sürecini tamamlamış olabileceği yönündeki tahminleri desteklemeye yardımcı oldu.

Yeni bir ayın başlangıcına doğru piyasalar, Cuma günü iki ayrı toplantıya katılacak olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını takip edecek.

İlgili Haberler