Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 için 2023'ün en iyi haftası

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 için 2023'ün en iyi haftası

Piyasalar, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını olumlu karşıladı ve hisse senetleri yükseldi. Nasdaq, S&P 500 endeksleri, haftayı büyük artışlarla tamamladı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması da yükseliş gösterdi.

A+A-

ABD'de tahvil getirileri istihdam raporuyla düşerken hisse senetleri 2023'ün en iyi haftasını kapattı. Nasdaq endeksi, %1,4 artarak haftayı %6,6'lık bir kazançla tamamladı, bu da bu endeksin bu yılki en büyük haftalık kazancı oldu. S&P 500 ise %0,9 artışla haftayı %5,9 kazançla tamamladı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması ise %0,6 artarak haftayı %5,1 kazançla tamamladı.

Tahviller ise yükseldi ve hazine getirileri son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD'nin Ekim ayında ekonomiye eklenen istihdam, beklentilerin altında kalarak 150.000 olarak açıklandı. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, bu durumu işgücü piyasasında büyümenin yavaşlaması ve biraz yumuşama olması gerektiğini belirtti. Powell'a göre, bu rapor Fed'in aradığı bir "yumuşama" olarak değerlendirilebilir.

Apple hisseleri, dördüncü çeyrekte gelirlerinin azaldığını açıklamasının ardından düştü. Ancak daha yüksek hizmet geliri ve hafif bir iPhone satışları artışı, Mac ve iPad'lere olan talep düşüşlerini dengelemeye yetmedi.

Piyasalar, Powell'ın yaptığı açıklamaları desteklemeye devam ederek hisse senetlerini yükseltti. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri, Nisan ayından bu yana en iyi günlerini yaşadı, Dow ise Haziran ayından bu yana hiç olmadığı kadar değer kazandı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, Ekim 2022'den bu yana en iyi haftasını geçirerek art arda beşinci seanstaki yükselişini sürdürdü. Endeks %0,7 artışla 222 puan kazandı ve haftalık bazda %5'in üzerinde bir getiri elde etti. Goldman Sachs hisseleri %4,4 arttı, çünkü yatırım bankası gelecek yıl 608 yöneticiyi genel müdürlüğe terfi ettireceğini duyurdu.

Walt Disney Company hisseleri ise %2,1 artış gösterdi. Şirket, Hulu'nun tam kontrolünü ele geçireceğini ve Comcast'e %33 hissesi için 8,61 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı.

Öte yandan Walgreens Boots Alliance hisseleri %2,9 artışla yükseldi çünkü şirket mali sıkıntılarıyla mücadele ederken, kurumsal personelin ikramiyelerini iptal etti ve mağaza yöneticilerinin ikramiyelerini kesti. Nike hisseleri ise %1,8 arttı ve geçen hafta %9'dan fazla değer kazandı.

Son olarak, Chevron hisseleri petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte %0,7 düştü. Apple hisseleri de dördüncü çeyrek gelir düşüşünün ardından %0,5 düştü.

İşte S&P 500'de bugün en çok kazanan ve kaybeden hisse senetleri

S&P 500 Kazançları ve Kayıpları 11/3/2023

İlgili Haberler