Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 yükselişe hazır mı?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 yükselişe hazır mı?

S&P 500 şirketlerinden 50'den fazlası bu hafta kazançlarını açıklayacak. Analistler Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 için iyimser.

A+A-

ABD hisse senetlerinin bugün yükselişe geçmesi bekleniyor. Bu hafta, Tesla, Netflix gibi şirketlerin kazanç raporları ve ekonomik veri açıklamaları da dahil olmak üzere birçok önemli olay gerçekleşecek. 

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri %0,1, S&P 500 vadeli işlemleri %0,1 ve Nasdaq Bileşik vadeli işlemleri %0,2 değer kazandı. Ham petrol vadeli işlemleri de düşüş gösterdi. S&P 500 şirketlerinden 50'den fazlası bu hafta kazançlarını açıklayacak. Ayrıca, önemli ekonomik olaylar arasında New York Federal Rezerv Bankası tarafından açıklanacak olan Ekim ayı Empire State İmalat Anketi, Nüfus Sayım Bürosu tarafından açıklanacak olan perakende satış ve konut verileri yer almakta.

Ham petrol vadeli işlemleri (West Texas Intermediate, ABD standardı) %0,1 düşüşle varil başına 87,58 dolara geriledi. Uluslararası standart olan Brent ham petrolü ise %0,1'den daha az düşerek varil başına 90,86 dolara geriledi.

Bu hafta 50'den fazla S&P 500 şirketi kazançlarını açıklayacak: Pazartesi günü Charles Schwab, Salı günü ise Bank of America, Bank of New York Mellon, Goldman Sachs Group, J.B. Hunt Transport Services, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, Omnicom Group, Prologis ve United Airlines Holdings.

Abbott Laboratories, ASML Holding, Discover Financial Services, Las Vegas Sands, Morgan Stanley, Netflix, Procter & Gamble, Tesla, Travelers ve U.S. Bancorp Çarşamba günü kazançlarını açıklayacak.

American Airlines Group, AT&T, CSX, Fifth Third Bancorp, Taiwan Semiconductor Manufacturing ve Union Pacific Perşembe günü; American Express, Huntington Bancshares, Interpublic Group, Regions Financial ve SLB ise Cuma günü raporlama yapacak.

Bu haftanın önemli ekonomik olayları arasında Pazartesi günü New York Federal Rezerv Bankası tarafından açıklanacak olan Ekim ayı Empire State İmalat Anketi yer alıyor.

Salı günü, Nüfus Sayım Bürosu Eylül ayı perakende satış verilerini açıklayacak ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği Ekim ayı Konut Piyasası Endeksini yayınlayacak. 

Çarşamba günü, Nüfus Sayım Bürosu Eylül ayı yeni konut inşaatı istatistiklerini ve konut başlangıçlarını rapor edecek ve Federal Rezerv, 12 bölgesel Federal Rezerv bankasından mevcut ekonomik koşullara ilişkin anekdot niteliğinde bilgiler içeren yılın yedinci Bej Kitabını yayınlayacak.

Perşembe günü Konferans Kurulu Eylül ayı Öncü Ekonomik Endeksini; Çalışma Bakanlığı 14 Ekim'de sona eren hafta için ilk işsizlik maaşı başvurularını ve Ulusal Emlakçılar Birliği Eylül ayı mevcut ev satışlarını açıklayacak.

.

İlgili Haberler