Wall Street'teki en hareketli hisseler

Wall Street'teki en hareketli hisseler

Yatırım Finansman Menkul Değerler, 16 Ekim 2023 tarihindeki seans öncesi işlemlerde Wall Street'teki en hareketli hisseleri değerlendirdi

A+A-

Apple'da satışlar düştü, Colgate yükseldi. Bioteknoloji hisseleri düşüşte. Yatırım Finansman Menkul Değerler, 16 Ekim 2023 tarihindeki seans öncesi işlemlerde Wall Street'teki en hareketli hisseleri değerlendirdi.

Pre - Market’ta En Hareketli Hisseler

Apple Inc (NASDAQ:AAPL) - Çin'de iPhone 15 satışları ilk 17 günde iPhone 14'e göre %4,5 azaldı. Haberin ardından seans öncesi işlemlerde Apple hisseleri %1 geriledi. Satış performansındaki düşüş, tüketici talebinde devam eden zayıflığa ve Huawei gibi rakiplerin güçlü rekabetinin ardından geldi. Jefferies, Huawei'nin Apple'ı geride bırakarak bölgede en çok satan akıllı telefon üreticisi haline geldiğini ve bu eğilimin 2024’te de devam edeceğine inandıklarını belirtiyor. Apple, iPhone 15 satışlarının ilk haftasını da içeren bilançosunu 2 Kasım'da açıklayacak.

Colgate - Palmolive Company (NYSE:CL) - Stifel, Colgate-Palmolive’in derecelendirmesini tut’tan satın al olarak revize etti. CL hisseleri %1′den fazla artış gösterdi. Yatırım şirketi, hisse senedi konusunda iyimser olmanın nedenleri olarak Hill’s evcil hayvan maması ve diş macunu başta olmak üzere temizlik ürünleri kategorisindeki satış güçlülüğüne dikkat çekti.

Bioteknoloji Şirketleri - Pfizer’ın Covid-19 aşı satışları ile ilgili beklentisini düşürmesi ve maliyet kısmaya gideceğinin açıklamasının ardından sektör geneline yayılan satışlar görülüyor. Pfizer, tüm yıl gelir tahminini %13 oranında düşürdü ve COVID-19 aşısına ilişkin beklenenden düşük satışlar nedeniyle 3,5 milyar $ maliyet azaltımına gideceğini duyurdu. Yıllık aşılama oranları 2021'den bu yana keskin bir düşüş gösterdi ve aşılara önceki enfeksiyonlara bağlı olarak toplum genelinde bağışıklığın artması nedeniyle tedavilere olan talep de azalmaya devam ediyor. Moderna (MRNA), BioNTech (BNTX) ve Pfizer (PFE) %1 ila %3,50 ekside.

Novavax Inc (NASDAQ:NVAX) - Avrupa Birliği, Novavax'ın Eris varyantına göre uyarlanmış COVID-19 aşısına onay verme kararını ertelediğini açıkladı. Birlik, aşıyla ilgili daha fazla ön sonuç talep ediyor. Novavax’ın aşısının güncellenmiş dozu ABD’de acil onayın ardından CVS ve Ride Aid gibi eczane zincirlerinde 12 yaş üstü için kullanıma sunuldu. NVAX hisseleri %2’nin üzerinde düşüşte.

Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU) - Microsoft’un Activision Blizzard satın alımını tamamlamasının ardından, spor perakende şirketi Lululemon 18 Ekim itibari ile S&P 500 endeksine eklenecek. Haberin ardından hisseleri %6’nın üzerinde yükseliş kaydederek 50 - günlük ortalamasının üzerine yükseldi.

Merck & Company (NYSE:MRK) - 263.93 milyar $ piyasa değerine sahip ilaç üreticisi şirket, 1 Ağustos’ta paylaştığı finansallarına 15.035 milyar $ gelir üzerinden -2.06 $ hisse başına zarar bildirdi. Konsensüs beklentisi, 14.45 milyar $ gelir üzerinden -2.19 $ hisse başına zarar bildirilmesi yönündeydi. 26 Ekim’de açıklanması beklenen 3Ç/23 için beklentiler ise iyimser bir toparlanmaya işaret ediyor. Beklenti yıllık bazda %5,2 artışla 15.30 milyar $ gelir üzerinden 1.95 $ HBK açıklanması yönünde. Bir önceki çeyrekteki -5.22 milyar $ net zarara kıyasla 4.97 milyar $ net kâr hedefleniyor. Hisse için Bloomberg’ten alınan hedef fiyat beklentisi 123.47 $ %18.7 potansiyel getiriye işaret ediyor. Haziran zirvelerinden geri çekilmenin ardından Fibo %50 seviyesinden destek alan hissede 100 - g ortalamanın kuvvetli direnç olarak çalıştığını söylemek mümkün. 108,35 $ üzerinde kalıcılıkta 111,30 - 115,35 $ hedeflenebilir. Aşağıda ise 101.45 $ ilk destek konumunda

İlgili Haberler