Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de FED gölgesi

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de FED gölgesi

FED'in faiz kararı öncesinde Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de yatay eğilim sürüyor.

A+A-

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün faiz kararı ve Powell'ın basın toplantısı öncesi tedirginlikle işlem görüyor. Merkez bankalarının sıkılaşma yanlısı açıklamaları ve artan enflasyon endişeleri yatırımcıları tedirgin ediyor.

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler bülteninde küresel piyasalarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı

Son dönemde merkez bankaları yetkililerinden gelen sıkılaşma yanlısı açıklamalar ve bugünkü Fed toplantısında gelecek mesajlar piyasaların odak noktasında yer alırken dün işgücü piyasasının dirençli olduğuna dair sinyaller üreten JOLTS istihdam verisi ön plandaydı. Yeni rekor seviyeleri test eden küresel risk barometresi olarak da izlediğimiz S&P 500 endeksi dün günü karışık eğilimle %0.1 ekside 4925 seviyesinde, teknoloji endeksi Nasdaq %0.7 ekside, Dow Jones sınai endeksi %0.3 artıda, Russell 2000 endeksi ise %0.7 ekside tamamladı.

Bu sabah Asya piyasalarında Çin öncülüğünde karışık eğilim etkili. Çin'de beklenenin altında kalan ve daralma bölgesinde kalmaya devam eden Ocak ayı imalat PMI verileri öne çıkarken, Avustralya'da ise iki yılın dip seviyesine gerileyen enflasyon merkez bankasının yakın zamanda faiz indirimine gideceğine dair beklentileri kuvvetlendirdi.

ABD vadelilerinde ise teknoloji hisseleri öncülüğünde satış baskısı öne çıkıyor. Microsoft ve Google olumlu bilanço açıklasalar da yapay zeka maliyetlerinde artış öngörmeleri ve gelecekteki yapay zeka gelirlerine ilişkin net tablo sunmamaları soru işaretlerine neden oldu. Zirve aşma denemelerinin öne çıktığı altında yukarı baskının, Aralık diplerinden bu yana etkili olan yükselişler ardından dolar endeksinde yatay eğilimin, tahvil faizlerinde ise aşağı baskının etkili olduğunu takip diyoruz.

 

İlgili Haberler