Boykotlar Starbucks'ı vurdu, hisse fiyatları düşüyor

Boykotlar Starbucks'ı vurdu, hisse fiyatları düşüyor

S&P 500 Endeksi'nin yeni zirvelere ulaştığı bir dönemde Starbucks'ın (SBUX) 52 haftalık aralığının alt aralığında işlem görmesi endişeleri artırıyor. Uzmanlar boykotların etkisini gösterdiğini ifade ediyor.

A+A-

Starbucks, son zamanlarda yaşadığı boykotlar ve diğer zorluklar nedeniyle gelir ve kazançlarında düşüş yaşıyor. Bu durum, hisse senedi fiyatını da olumsuz etkiliyor. S&P 500 Endeksi'nin yeni zirvelere ulaştığı bir dönemde  Starbucks'ın (SBUX) 52 haftalık aralığının alt aralığında işlem görmesi endişeleri daha da artırdı.

Üst üste sıkıntılar baş gösterdi

Starbucks, Workers United adlı bir işçi sendikasını telif hakkı ihlali nedeniyle dava etti. Dava, sendikanın "Starbucks Workers United" adını kullanmasını yasaklıyor.

Starbucks'ın Filistin yanlısı bir sosyal medya gönderisine verdiği sert tepki, Orta Doğu ve diğer bölgelerde boykotlara yol açtı. Boykotlar, Starbucks'ın bölgedeki satışlarını önemli ölçüde etkiledi.

Boykotlar ve diğer zorluklar nedeniyle Starbucks, gelir ve kazançlarında düşüş yaşadı. 30 Ocak'ta şirket, mevcut mali yılda gelir artışı tahminini %7-10'a düşürdü.

Starbucks hisse senedi fiyatı, 52 haftalık aralığının alt aralığında işlem görüyor. 31 Ocak'ta hisse senedi fiyatı %0,30 artışla 94,08 dolardan işlem görüyordu.

SBUX 24 saatlik hisse senedi fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Geliri tahminlerin gerisinde

Starbucks, ilk çeyrekte 9,43 milyar dolar net gelir bildirdi; bu da tahmini 9,6 milyar doların gerisinde kaldı. İlk çeyrekte kahvehane devinin karşılaştırılabilir satışları, tahmin edilen %6,39'un altında %5 arttı. Dünyanın en popüler kahve mekanının uluslararası karşılaştırılabilir satışları ilk çeyrekte, tahmin edilen %11,6'nın altında, %7 arttı. İlk çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS), tahmin edilen 93 sentin altında 90 sent oldu.

İlgili Haberler