Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de haftalık artış sürecek mi

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de haftalık artış sürecek mi

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de haftalık artış devam edecek mi?

A+A-

New York borsasıda ana endeksler, Fed'in beklenmedik şekilde ılımlı duruşu ve ekonomik büyümenin beklenenden daha iyi performans göstermesi gibi faktörlerin desteğiyle beşinci hafta üst üste yükseldi.

S&P 500, 2023'ün en yüksek seviyelerine yaklaşarak %0,8'lik bir artışla haftayı tamamladı. Endeks, 4600 seviyesini aşarsa 4800 civarındaki tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru hareket edebilir.

Dow Jones, Ekim ayındaki dip noktalarından bu yana %12'nin üzerinde yükselerek %2,4'lük bir artış gösterdi. Endeks, 36245 seviyesinde tamamladı ve 36952'nin üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru bakıyor. Nasdaq, 14446'nın üzerinde 2023 için neredeyse yeni bir zirveye ulaşarak %0,4 arttı.

Analistler, haftalık kazançların devam edeceğini tahmin ediyorlar. Beklentiler şöyle:

Stifel analistleri: "İstikrarlı ekonomik büyüme, enflasyon ve Federal Rezerv'in para politikasını sıkılaştırmaya devam etmesi nedeniyle, en büyük büyüme hisselerinin daha döngüsel olarak yönlendirilen değer sektörlerine (Bankalar, Sermaye Malları, Enerji, Finansal Hizmetler, Sigorta, Malzeme, Gayrimenkul ve Ulaştırma) bir miktar ivme kaybetmesiyle S&P 500'ün 2024 ortalarında yaklaşık 4.650'ye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Federal Rezerv'in 2024'ün ilk yarısında faiz oranlarını düşürmesini öngörmüyoruz."

Morgan Stanley analistleri: "Hisse senedi piyasasının eğilimi, son zamanlarda tahvil piyasasının gelecekteki faiz indirimlerine ilişkin beklentilerinden etkilenen tahvil getirilerindeki değişikliklerle şekillenmeye devam ediyor. 2024 yılı sonuna kadar yaklaşık 130 baz puanlık bir indirim öngörülürken, ekonominin hafif bir gerileme yaşaması halinde faizlerin daha ne kadar düşebileceği sorusu gündeme geliyor."

JPMorgan analistleri: "Resesyonu birincil senaryomuz olarak görmesek de, ekonomiyi mevcut kırılgan durumundan bir gerilemeye itmek için önemli bir değişim gerekmeyecektir. Daha da önemlisi, ekonomistler ve piyasa fiyatlamaları arasındaki fikir birliğinin resesyon olduğu geçen yılın aksine, şimdi beklenti hafif bir ekonomik yavaşlama yönünde - belki de bir kez daha aykırı bir bakış açısı benimsemenin zamanı gelmiştir."

Oppenheimer analistleri: "Bize göre, hisse senedi piyasasında Ekim ayının en düşük seviyelerinden başlayan mevcut yükseliş olumludur, ancak aynı zamanda sadece beş hafta içinde (yılın bu son çeyreğinde yeni yılın en yüksek seviyelerine ulaşarak) hızlı kazanımların hisse senetlerinin aşırı satın alındığı algısına yol açabileceği ve potansiyel olarak gelecek yılın başlarında bir piyasa düzeltmesi gerektirebileceği endişelerini de beraberinde getirmektedir."

Evercore ISI analistleri: "Hisse senetleri bir dizi zorluğa rağmen dayanıklılık gösterdi. Hisse başına kazançlar, beklenenden daha iyi performans gösteren bir ekonomi tarafından desteklendi. Resesyona ilişkin genel endişe, pandemiden kaynaklanan teşviklerin tüketimi körüklemeye devam etmesiyle hafif bir yavaşlama olasılığına dönüştü. Hisse senedi değerlemeleri de Üretken Yapay Zeka alanındaki ilerlemeler ve getirilerdeki son düşüşle desteklendi."

 

İlgili Haberler