Alphabet (GOOG), Microsoft (MSFT) ve Amazon'un (AMZN) kar tahminleri

Alphabet (GOOG), Microsoft (MSFT) ve Amazon'un (AMZN) kar tahminleri

Bu hafta Nasdaq 100 ve S&P 500 etkileyecek 3 dev şirketin bilançosu açıklanacak. Alphabet (GOOG), Microsoft (MSFT) ve Amazon'un (AMZN) kar tahminlerinin endekslerde yükselişe neden olacak mı?

A+A-

ABD'de geçtiğimiz hafta görülen yüksek getiriler ve Orta Doğu'daki artan çatışmalar sonucunda Nasdaq 100 ve S&P 500, son ayların en düşük seviyelerine yaklaştı. Yeni başlayan bilanço sezonunda bankalar ve teknoloji şirketleri iyi sonuçlar açıklamasına rağmen hisse senetlerini yükseltmeyi başaramadı. Buna karşılık hazine tahvillerinin getirileri ise son zamanlarda yükselerek 2000 yılından bu yana görülmeyen yüksek seviyelere ulaştı.

Analistlere göre ABD ekonomisinin dayanıklılığı ve Fed'in fiyat istikrarına yönelik duruşu riskli varlıklar için zorlu bir ortam yaratıyor. Jeopolitik gerilimler de hisse senedi piyasasında karmaşık bir durum yarattı. İsrail'in Hamas tarafından saldırıya uğraması ve buna karşı verdiği güçlü askeri müdahale, bölgedeki siyasi tansiyonu artırdı ve  global riskten kaçınma eğilimini güçlendirdi.  Bu durumun etkisiyle S&P 500 ve Nasdaq 100, ayakta kalma konusunda zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya kalıyor.

Analistler Amerikan ekonomi kurumlarının güçlü sonuçlar açıklaması ve piyasaya güven aşılaması gerektiğini vurgularken iyi bilançolara rağmen sert düşüşlerin yaşanmasını buna bağlıyorlar.

Wall Street'te bu hafta , dünyanın en büyük beş şirketinden üçü olan teknoloji devleri Alphabet (GOOG), Microsoft (MSFT) ve Amazon'un (AMZN) mali raporlarına odaklanılacak. GOOG'un 75,98 milyar dolar gelirle 1,45 dolar EPS yayınlayacağı tahmin edilirken, MSFT'nin 54,53 milyar dolar gelirle hisse başına 2,65 dolar kazanacağı öngörülüyor. Amazon'un ise 141,53 milyar dolarlık satışla hisse başına 0,58 dolar kazanacağı öngörülüyor.

NASDAQ 100 TECHNICAL CHART

A screen shot of a graph Description automatically generated

 

dailyfx teknik analizi:  Nasdaq 100 son piyasa gerilemesiyle önemli bir destek seviyesine yaklaşmıştır. Ancak bu destek bölgesini korumak gerekmektedir, aksi takdirde satıcılar 14.245 seviyesine doğru saldırabilirler. Daha derin bir gerileme durumunda dikkatler, 13.950 civarındaki 200 günlük basit hareketli ortalama seviyesine çevrilecektir. Ancak alıcılar geri dönüş yaparak endeksi yukarı yönlü hareketlendirebilirlerse, ilk direnç seviyesi 14.875 olarak görülmektedir. Bu direncin aşılması durumunda yukarı yönlü baskılar artabilir ve olası bir ralliye zemin hazırlanabilir.

 

 

İlgili Haberler