Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 üstünde jeopolitik risk baskısı artıyor

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 üstünde jeopolitik risk baskısı artıyor

New York borsasında endeks vadeli işlemler Orta Doğu'daki çatışmaların etkisiyle düştü; banka bilançoları bekleniyor

A+A-

New York borsasında endekslerinin vadeli işlemleri, Orta Doğu'daki çatışmaların etkisiyle haftanın ikinci işlem gününde düştü.

ABD Başkanı Joe Biden'in Çarşamba günü İsrail'e yapacağı ziyaret, çatışmaları yatıştırma çabalarına yönelik bir iyimserlik yarattı. Ancak İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrailli yetkililerin "Filistinlilere karşı işledikleri suçlar" nedeniyle yargılanmaları gerektiğini söylediği bir haber, çatışmanın tırmanacağına dair bazı korkuları tetikledi.

Dow e-minis 54 puan ya da %0,16, S&P 500 e-minis 6 puan ya da %0,14 ve Nasdaq 100 e-minis 19 puan ya da %0,12 düşüş gösterdi.

Yatırımcılar, Orta Doğu'daki gelişmelerin yanı sıra, ABD'nin büyük bankalarının çeyreklik kazançları ve ekonomik verilere de odaklandı.

Bank of America, Goldman Sachs ve Bank of New York Mellon'un piyasa açılışından önce açıklanacak çeyreklik kazançları bekleniyor.

>>  S&P 500'DE EN ÇOK ÖNERİLEN HİSSELER

Yatırımcılar ayrıca, sırasıyla Eylül ayı perakende satışlar ve sanayi üretimi gibi ekonomik verilere de odaklanacak.

Gün içinde New York'tan John Williams, Richmond'dan Thomas Barkin, Minneapolis'ten Neel Kashkari ve Yönetim Kurulu Başkanı Michelle Bowman'ın da aralarında bulunduğu birkaç Federal Rezerv yetkilisi de konuşma yapacak.

NetScout Systems, kurumsal yazılım firmasının 2024 gelir ve kar tahminini düşürmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %22,4 düştü.

S&P 500'de en çok önerilen hisseler

S&P 500'de en çok önerilen hisseler

Son Dönemde Hakkında Alım Önerisi Yayımlanan S&P 500 Şirketleri listesi şöyle

Yeni halka arzlar VRGYO ve TABGD hangisi daha cazip

Yeni halka arzlar VRGYO ve TABGD hangisi daha cazip

Bu hafta 18-19-20 Ekim'de talep toplanacak VRGYO ve TABGD halka arzları ile ilgili tüm ayrıntılar

İlgili Haberler