Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemlerde yükseldi

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemlerde yükseldi

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, enflasyon verisi öncesinde yükseldi

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, yatırımcıların Federal Rezerv'in (Fed) para politikası yolunu ölçmek için önemli bir enflasyon açıklaması öncesi yükseldi.

Dow e-minis değişmedi, S&P 500 e-minis 2,25 puan ya da %0,05 ve Nasdaq 100 e-minis 26,5 puan ya da %0,17 artış gösterdi.

Cuma günü güçlü kazançlar elde eden ana hisse senedi endeksleri, yatırımcıların Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmayı tamamlayıp tamamlamadığını değerlendirmek için Ekim ayı enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle Pazartesi günü sakin geçmişti.

Bugün açıklanacak olan verinin, Eylül ayında %3,7 olan manşet tüketici fiyatlarının Ekim ayında bir önceki yıla kıyasla %3,3 arttığını göstermesi bekleniyor. Volatil enerji ve gıda bileşenlerinin hariç tutulduğu çekirdek fiyatların ise %4,1'de sabit kalması bekleniyor.

Yatırımcılar, CME Group'un Fedwatch aracına göre, Fed'in Aralık ayında faiz oranlarını %5,25-%5,50 aralığında tutma ihtimalini %86 olarak fiyatladı. Bu arada, ilk faiz indiriminin Haziran 2024'te yapılması ihtimali de son dönemde arttı.

Bu durum, Fed yetkililerinden gelen son şahin mesajlarla tezat oluşturuyor.

Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz hafta, Fed'in %2'lik enflasyon hedefine doğru ilerlemenin durması halinde daha fazla politika sıkılaştırmasına açık kapı bırakmıştı.

Bugünün diğer odak noktası ise ABD'li kanun yapıcıların Cumartesi günü başlayacak kısmi hükümet kapanmasını önlemek için bir finansman tasarısı üzerindeki müzakereleri.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik planı, Salı günü önemli bir sınavdan geçecek; Johnson, bazı Demokratların geçici destek sinyali vermesine rağmen kendi Cumhuriyetçi parti kanadından gelen sert muhalefetin üstesinden gelmeye çalışacak.

Snap Inc hisseleri, Amazon.com'un Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Snapchat kullanıcılarının e-ticaret şirketinde listelenen bazı ürünleri doğrudan sosyal medya uygulamasından satın almasına izin vereceği haberinin ardından piyasa öncesi %4,2 yükseldi.

Home Depot, ABD'li ev geliştirme zincirinin üç aylık aynı mağaza satışlarında beklenenden daha az bir düşüş kaydetmesinin ardından %0,9 değer kazandı.

Çin'in Tencent Music Entertainment şirketinin ABD'de listelenen hisseleri, şirketin müzik yayın platformundaki ücretli aboneliklerdeki istikrarlı büyümenin yardımıyla üçüncü çeyrek gelir tahminlerini aşmasıyla %0,3 yükseldi.

Fisker, elektrikli araç girişiminin teslimatları artırmakta zorlandığı için 2023 üretim tahminini düşürmesi ve finansal raporlama üzerindeki iç kontrollerdeki zayıflığı işaret etmesinin ardından %13,4 değer kaybetti.

İlgili Haberler