BofA anketine göre yatırımcılar, faizlerin düşeceği beklentisiyle tahvillere yöneliyor

BofA anketine göre yatırımcılar, faizlerin düşeceği beklentisiyle tahvillere yöneliyor

Bofa'nın düzenlediği ankete göre yatırımcılar faizlerde düşüş beklentisi ile tahvil alımlarını hızlandırdı

A+A-

Bank of America'nın gerçekleştirdiği son fon yöneticisi anketine göre, yatırımcılar, faizlerin 2024'te düşeceğine dair "büyük bir inanç" ile tahvillerde, küresel finansal krizden sonraki en yüksek alımı başlattı.

Ankete göre, yatırımcılar 2009'dan bu yana tahvillerde en büyük pozisyonu için nakit boşalttı.

BofA'dan Michael Hartnett, "büyük değişikliğin" makro görünüm değil, enflasyon ve getirilerin 2024'te daha düşük hareket edeceğine dair beklentiler ile ilgili olduğunu söyledi.

Küresel hisse senetleri ve tahviller, faiz oranlarının yükseleceği ve uzun süre yüksek kalarak ekonomiye daha fazla zarar vereceği endişesiyle son üç aydaki düşüşün ardından Kasım ayında yükselmişti. Federal Rezerv'in son toplantısı bu endişeleri bir nebze hafifleterek bu varlıkların fiyatının yükselmesini sağladı.

BofA anketi, yatırımcılardan faiz artırım döngüsünün sonunu zamanlamalarını istemeye başladığından bu yana en yüksek ulaşarak, Fed oranlarına olan inancın şu anda en güçlü olduğunu gösterdi. Bu da temkinli yatırımcıların nakit seviyelerini %5,5'ten %4,7'ye düşürerek iki yılın en düşük seviyesine indirmelerine neden oldu.

Ankete katılanlar ayrıca Nisan 2022'den bu yana ilk kez hisse senetlerindeki pozisyonlarını aşırı ağırlığa çevirdi.

Ankete göre yatırımcılar ABD ve Japonya hisse senetlerine olan ilgilerini artırırken, Euro Bölgesi ve İngiltere hisse senetlerine olan ilgilerini ise azalttı.

Anket, 3 Kasım ile 9 Kasım tarihleri arasında, 553 milyar dolarlık varlık yönetimine sahip 225 katılımcıyı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 674 defa okunmuştur
İlgili Haberler