Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeliler yükseliyor, endeksler nasıl açılacak

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeliler yükseliyor, endeksler nasıl açılacak

New York borsasında Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Faiz Beklentileri Işığında Yükseliyor

A+A-

New York borsasında bu hafta piyasaları meşgul eden ekonomik göstergeler, Federal Rezerv'in (Fed) para politikasını gevşetme olasılığını güçlendirirken, yatırımcılar Fed yetkililerinin faiz indirimleri hakkındaki açıklamalarını ve gelecek verileri dört gözle bekliyor. ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri, bu beklentilerle Cuma günü artış gösterdi. Piyasaların açılışıyla birlikte, Dow E-minis %0,24, S&P 500 E-minis %0,31 ve Nasdaq 100 E-minis %0,39 yükseliş kaydetti.

Wall Street endeksleri, geçen ayın sert satışlarının ardından, işgücü piyasasının soğumasına işaret eden ekonomik verilerle desteklenerek, yıl içinde birden fazla faiz indirimi beklentisiyle yükselişe geçti. LSEG'in verilerine göre, piyasa şu anda 2024 sonuna kadar toplamda 45 baz puanlık bir indirim öngörüyor; ilk kesintinin Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD'nin gevşek para politikası umutları ve olumlu geçen kazanç sezonu, S&P 500 ve Nasdaq Composite endekslerini üst üste üçüncü hafta kazançlarına taşıdı. Dow Jones endeksi ise, Aralık ayından bu yana süregelen en uzun günlük kazanç serisini yaşayarak dördüncü haftalık artışa hazırlanıyor.

Öte yandan Fed yetkilileri, faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda belirsizlikler sürerken, çoğunlukla gelecek hamlelerinin faiz indirimi olacağını yineliyor.

Fed yetkililerinden San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyonun geleceği hakkında "kayda değer belirsizlikler" olduğunu ifade etti. Gün içerisinde yapılacak olan bir dizi Fed yetkilisinin konuşmaları, faiz politikası hakkında daha fazla bilgi sunabilir.

Ayrıca, yatırımcılar Michigan Üniversitesi'nin saat 10'da açıklayacağı tüketici duyarlılık ön anketine de odaklanacak.

Teknoloji sektörüne yönelik haberlerde, Nvidia, önemli tedarikçisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co'nun Nisan ayı satışlarında %60'a yakın artış rapor etmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %1,2 değer kazandı. Öte yandan, Novavax, Sanofi ile yaptığı 1,2 milyar dolarlık anlaşmayla faaliyetlerini sürdürme kapasitesi konusundaki endişeleri giderdi ve hisseleri %123 arttı.

SoundHound AI, ilk çeyrek gelir raporunun piyasa beklentilerini aşmasıyla %14,1 değer kazanırken, Akamai Technologies ise zayıf talep beklentileri nedeniyle düşüş yaşadı.

Etiketler : ,
İlgili Haberler