LILAK hisseleri ikinci gün çözüldü, hisse halka arz fiyatının altına mı düşecek?

LILAK hisseleri ikinci gün çözüldü, hisse halka arz fiyatının altına mı düşecek?

Lila Kağıtçılık hisseleri ikinci işlem gününde yükyü miktarda satış yedi.

A+A-

BORSATEK.COM - Ak Yatırım ve Deniz Yatırım'ın liderlik ettiği Rönesans Gayrimenkul RGYAS hisselerinin halka arzında ilk kez ortaya çıkan değişiklik bu arzdan sonraki ikinci halka arz olan Lila Kağıt'ta da yaşanıyor. 

RGYAS hisseleri ilk gün tavan olduktan sonra ikinci gün ve devam eden dört işlem gününün hepsinde gerilemiş ve hisse halka arz fiyatının %12 altına düşmüştü. Bugün borsada onuncu işlem günü olan RGYAS hissesi halka arz fiyatının %9 altında. Halka arzdan hisse alan 3.5 milyon bireysel yatırımcı, Deniz ve Ak Yatırım'ın "fiyat istikrarı" taahhütünü yerine getirmesini bekliyor.

RGYAS hisselerinden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Lila Kağıt hisselerinde de birebir bir durum yaşanıyor. Dün ilk kez borsada işlem görmeye başlayan LILAK hisseleri tavan olmasına rağmen, borsatek.com'da yer alan haberde de belirtildiği gibi, tavan-tavan serisinin olma ihtimalinin çok zayıf olduğunua dair güçlü sinyaller verdi. 

>>> Son halka arz LILAK hisseleri nasıl direkten döndü, LILAK tavan serisi yapabilir mi

Dün 41.14 TL'den kapanış yapan LILAK hisseleri bugün açılışla birlikte 40.08 TL'ye kadar geriledi. Daha sonra yüksek işlem hacmi ile 44.58 TL'ye yükselen 45.20 TL'de bulunan tavan fiyatı göremeden tekrar gerilemeye başladı.

TSİ: 15:45'te düne göre sadece %2 prim ile 41.96 TL'den işlem gören hisselerde satış baskısının arttığı görülüyor. 

Son 2 yıl içindeki halka arzlarda ikinci gün tavan fiyatı göremeden gerilemeye başlayan LILAK hisselerinin günü artıda kapatması zayıf ihtimal olarak gözüküyor. 

>>> DİKKAT: A1 Capital'in hazırladığı ve talep toplanmaya başlanan KOCMT halka arzında fiyat istikrarı garantisi yok!

Fiyat taahhütü olan Ak Yatırım en büyük net satıcı!

Peki, LILAK hisselerinin borsada ikinci gününde tavan serisinin ortadan kalkması ve yüksek işlem hacmi ile dünkü kapanış seviyesine gerilemesine neden olan satışları kim yapıyor? Ak Yatırım ile Yapı Kredi Yatırım'ın korsorsiyum lideri olduğu halka arzın izahnamesinde "fiyat istikrarı taahhütü bulunuyor. Ancak ikinci günün işlem dökümlerine bakıldığında ilginç bir durum ile karşı karşıya kalınıyor.

Bireysel yatırımcılara milyonlarca TL zarar ettiren RGYAS halka arzının da konsorsiyum lideri Ak Yatırım LILAK işlem sırasında en büyük net satıcı durumunda. Net satışta konsorsiyum lideri Ak Yatırım'ı ilk sıraya kimlerin satışlarının taşıdığını bilmek kolay değil. Bu satışların örneğin bireysel yatırımcıların satışları olması da muhtemel. 

TSİ 15:55 itibarıyla LILAK sırasında en çok net alış ve net satış yapan aracı kurumlar

LILAK halka arzında 3.5 milyon bireysel yatırımcı hisse aldı

Lila Kağıt’ın, 30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde talep toplanan halka arzı; 4,48 Milyar TL’lik halka arz büyüklüğü ile sonuçlandı. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,34 oldu. Halka arz işleminde, yatırımcı başvuru sayısı 3,5 milyonu aştı. Bireysel yatırımcı başına 25-26 lot hisse dağıtıldı. 

>>> Rönesans GYO'dan (RGYAS) borsa yatırımcısına 450 milyon TL'lik tokat

 Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile 30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen halka arzda, 37,39 TL’den satışa sunulan toplam 120.000.000 TL nominal payların tamamı satıldı. 

 4.486.800.000 TL büyüklüğündeki halka arzda, toplam 3.573.719 adet filtrelenmemiş başvuru alınırken, toplam 12.180.065.671 TL’lik talep tutarına ulaşıldı.

Halka arza ilişkin planlanan tahsisat, yatırımcılardan toplanan talep ve gerçekleşen dağıtım bilgisi özetle şu şekilde gerçekleşti:

İlgili Haberler