Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500'de rekor arayışına devam mı

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500'de rekor arayışına devam mı

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 Haftalık Değerlendirme: Yeni Rekor Denemeleri Devam Edecek mi?

A+A-

S&P 500, geçtiğimiz hafta 2022'nin ilk haftasında ulaştığı 4.818,62 seviyesini aşarak yeni bir rekor kırdı. Endeks geçen hafta %1,2 değer kazandı ve şimdi psikolojik olarak önemli 5.000 seviyesine doğru ilerlemeye devam edecek gibi görünüyor.

Nasdaq Bileşik Endeksi (IXIC), teknoloji hisselerinin AI momentumunu sürdürmeye devam etmesiyle %2,3 arttı. Endeks haftayı 15.310,97'den kapatırken, rekor seviye 16.212,23'e ulaştı. Son olarak, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması (DJI), boğalar 40.000'e yaklaşmaya devam ederken marjinal olarak yeni bir rekor kırarak %0,7 arttı.

Bu haftanın ekonomik takvimi, başta Perşembe günü açıklanacak olan 4. Çeyrek ABD GSYH'si olmak üzere önemli verilerle dolu.

BofA ekonomistleri yayınladıkları bir notta, "Büyümenin tüketici harcamaları tarafından yönlendirilmesini bekliyoruz, ancak konut dışı ticari sabit yatırımlardaki büyüme muhtemelen düşük kaldı" diye yazdı.

Aralık ayı PCE enflasyon raporu da bu hafta (Cuma) açıklanırken, yatırımcılar ECB, BoJ ve BoC gibi merkez bankalarından gelen güncellemeleri de yakından izleyecek.

Piyasalar, ECB'nin politika değişikliği veya iletişim değişikliği yapmayacağını ilk faiz indirimini Haziran ayında yapmasını bekliyor. 

Diğer verilerde Philadelphia Fed imalat dışı faaliyetler, Richmond Fed iş koşulları, PMI'lar, Çekirdek PCE Fiyat Endeksi, ilk işsizlik başvuruları, dayanıklı mal siparişleri, yeni konut satışları, PCE deflatörü, kişisel harcamalar ve gelir, bekleyen konut satışları vb. ile ilgili son rakamları göreceğiz.

Bilançolar öne çıkacak

FactSet'e göre, 2023 yılının 4. çeyreği için S&P 500 şirketlerinin %10'undan elde edilen sonuçlara göre, %62'si hem hisse başına kazanç hem de gelirde olumlu sürprizler bildirdi.

Bu, şirketlerin önemli bir kısmının beklentileri aştığını gösterse de, S&P 500 için genel olarak harmanlanmış yıldan yıla kazanç düşüşü 4Ç 2023 için %-1,7'dir. Gerçekleşmesi halinde bu, son beş çeyrekte yıllık bazda düşüşün dördüncü serisi olacak.

Kazanç revizyonları incelendiğinde, S&P 500 için tahmini yıllık kazanç büyüme oranı 31 Aralık'ta %1,6 idi. Bununla birlikte, mevcut raporlama dönemi itibariyle, yedi sektör ya başlangıçta tahmin edilenden daha düşük kazanç bildiriyor ya da bildirmesi bekleniyor ve bu durum olumsuz EPS sürprizlerine ve EPS tahminlerinde aşağı yönlü revizyonlara bağlanıyor.

İşte bu hafta mali tablolarını açıklayacak önemli şirketler

Pazartesi: United Airlines (UAL); Salı günü: Johnson & Johnson (NYSE:JNJ), Procter & Gamble (NYSE:PG), Netflix (NASDAQ:NFLX), Verizon (NYSE:VZ), Texas Instruments (NASDAQ:TXN), General Electric (NYSE:GE), Intuitive Surgical (NASDAQ:ISRG), RTX (RTX), Lockheed Martin (NYSE:LMT) ve 3M (MMM).

Çarşamba: Tesla (NASDAQ:TSLA), ASML (ASML), Abbott (ABT), SAP SE (SAP), ServiceNow (NYSE:NOW), IBM (IBM), AT&T (NYSE:T) ve Lam Research (NASDAQ:LRCX). Perşembe: Visa (NYSE:V), Intel (NASDAQ:INTC), T-Mobile (TMUS) ve Comcast (CMSCA). Cuma: American Express (NYSE:AXP) ve Colgate-Palmolive (CL).

Analistlerin Görüşleri

JPMorgan analistleri, piyasanın ilerlemesi için net kazanç artışlarının gerekli olduğunu belirtiyor. Morgan Stanley analistleri, kaliteli büyüme eğilimi öneriyor. Stifel analistleri, 2024'te S&P 500'ün yatay bir işlem aralığında kalmasını öngörüyor. Fairlead Strategies, SPX'in olumlu teknik katalizörlerle momentum kazanabileceğini düşünüyor. BTIG analistleri, SPX'in 5.000 puana ulaşabileceğini, ancak bazı sapmaların olabileceğini belirtiyor. Evercore ISI analistleri, yüksek volatiliteye işaret ediyor ve politika ve EPS tahminleri arasında "Endişe Duvarları"nın yeniden inşa edildiğini belirtiyor.

 

 

İlgili Haberler