Dow Jones Nasdaq ve S&P açılış öncesi düşüşte

Dow Jones Nasdaq ve S&P açılış öncesi düşüşte

ABD hisse senedi piyasaları endeksleri açılış öncesi vadeli piyasalarda gerçekleşen işlemlerde sınırlı bir düşüşle işlem görüyor.

A+A-

Fed'in bu hafta yapılacak olan toplantısını ve özellikle toplantı sonrasında gelecek açıklamaları bekleyen yatırımcılar, alım yapma konusunda kararsız görünüyor. Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde, Dow Jones 118 puan ve yüzde 0,3, S&P 500 ve Nasdaq 100 yaklaşık yüzde 0.2 oranında düşüşle işlem görüyor. 

Fed politika toplantısı bugün başlayacak ve Çarşamba günü faiz oranı politikası kararı ve ardından Federal Reserve Başkanı Jerome Powell'ın katılacağı bir basın toplantısıyla sona erecek.

Yatırımcılar politika açıklamasını endişeyle beklerken, büyük ölçüde borçlanma faizlerinin değişmeyeceğini fiyatlıyorlar. CME'nin FedWatch Tool'una göre, Fed fon vadeli işlemleri bu haftaki toplantıda neredeyse hiç faiz indirimi şansına işaret etmiyordu.

Fed kararından önce yatırımcılar Salı günü yayınlanacak küçük işletme verilerini analiz edecek. Çarşamba günü, sabah saatlerinde beklenen Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi verisini de yakından takip edecekler.

Horizon Investments portföy yönetimi başkanı Zachary Hill, "Bu haftanın ortasında iki büyük olayımız olacak: Çarşamba sabahı TÜFE baskısı ve Çarşamba öğleden sonra Fed toplantısı" dedi. 

Şirket haberleri cephesinde ise yatırımcılar, Salı günü zil sesinin ardından Oracle ve Rubrik'in bilançolarını izleyecek.

İlgili Haberler