Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  %1'in üstünde primli

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq %1'in üstünde primli

ABD hisse senetleri, borç tavanı görüşmeleri ve perakendecilerin açıklanan bilançolarına dayalı iyimserlikle yükseliyor

A+A-

ABD hisse senetleri, borç tavanı müzakerelerine ilişkin iyimserlik ve perakendecilerin birinci çeyrek kazançlarını açıklamaya devam etmeleriyle Çarşamba günü yüzde 1'in üstünde primli

ABD saatiyle 13:54'te, Dow Jones Endüstriyel Ortalama 426 puan veya %1.3 yükseldi. Aynı zamanda, S&P 500 ve NASDAQ Bileşik Endeksi de %1.3 oranında değer kazandı.

Washington'da borç tavanı görüşmeleri, üst düzey yasama organı üyelerinin Salı günü ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'da buluşmasının ardından devam ediyor. Taraflar, ABD'nin ödeme yapamama riskinin hızla yaklaştığı bir son tarih karşısında farklılıkları gidermeye çalışıyor. Dünkü toplantının ardından, yasama organı üyeleri bir ödeme yapamamanın önlenmesi konusunda iyimserliklerini dile getirdiler.

Biden, bugün G-7 dünya liderlerinin hafta sonu toplantısı için Japonya'ya gidiyor, ancak borç tavanı sorunu devam ederken Asya'ya yapılacak diğer bir seyahati iptal ettiğini açıkladı. Bu sabah yaptığı açıklamada, "Ülke için doğru olanı yapmak için başka bir seçeneğimiz olmadığı için bir araya geleceğiz" dedi.

Bu hafta perakendeciler kazançlarını açıklamaya devam ediyor. Bu sabah, Target Corporation'ın (NYSE:TGT) açıklanan birinci çeyrek tahminlerini aştı ancak ikinci çeyrek kar beklentisi hayal kırıklığı yarattı. Target hisseleri %2.6 yükseldi.

TJX Companies Inc (NYSE:TJX), birinci çeyrek kazançları için gelir tahminlerini karşılayamadı. Hisse senetleri sabit kaldı.

Western Alliance Bancorporation (NYSE:WAL) hisseleri, Mart ve Nisan aylarında bankacılık sektörünü sarsan olayların ardından Mayıs ayında artmaya devam eden mevduatlara dair bir başka güncelleme vermesinin ardından %13 yükseldi ve diğer bölgesel banka hisselerini de yükselişe geçirdi. PacWest Bancorp (NASDAQ:PACW) ve Zions Bancorporation (NASDAQ:ZION) hisseleri sırasıyla %18.6 ve %10.8 arttı.

Bugün kapanış çanının ardından Cisco (NASDAQ:CSCO) ve Take-Two (NASDAQ:TTWO) bilançolarını açıklayacak., Walmart (NYSE:WMT), Alibaba (NYSE:BABA) ve Bath & Body Works'un ise yarın sabah bilançolarını açıklaması bekleniyor.

İlgili Haberler