Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq artık günde nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq artık günde nasıl açılacak

New York borsasında, DOw Jones, S&P 500 ve Nasdaq 29 Şubat'ta nasıl bir açılışa hazırlanıyor

A+A-

New York borsası, Perşembe günü Federal Rezerv'in Ocak ayı enflasyon verilerini açıklaması ve Bitcoin'in yükselişiyle birlikte düşüşle açılmaya hazırlanıyor.

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Vadeli İşlemleri Düştü:

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri %0,3, S&P 500 vadeli işlemleri %0,3 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri ise %0,2 düşüş yaşadı.

Yatırımcılar, Fed'in faiz oranı kararlarını etkilemesi beklenen çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksini yakından takip ediyor. Ekonomistler, Aralık ayındaki %0,2'lik artışa kıyasla Ocak ayında çekirdek PCE'de aylık %0,4'lük bir artış bekliyor.

PCE Verileri Fiyat Artışını Yansıtıyor mu?:

ING stratejisti Frantisek Taborsky, Ocak ayı PCE'si üzerindeki yukarı yönlü baskının sigorta, medikal ve portföy yönetimi ücretlerinden kaynaklandığını, ancak bunun temel talep veya arz kaynaklı fiyat artışını yansıtmayabileceğini belirtti.

Hazine Bonosu Getirisi Arttı:

Tahvil piyasaları için önemli bir gösterge olan 10 yıllık Hazine bonosu getirisi Perşembe günü erken saatlerde %4,284'e yükseldi.

Bitcoin'in Yükselişi Devam Ediyor:

Yatırımcılar, Bitcoin'in 60.000 $'ı aştıktan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru tırmanmaya devam edip etmediğini de yakından takip ediyor.

 

İlgili Haberler