Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'ün 'Muhteşem Yedisi''

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'ün 'Muhteşem Yedisi''

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 endeksleri, 2019'dan bu yana en iyi ilk iki ay performanslarını gösterdi. Bu yükselişte "Muhteşem Yedi" olarak adlandırılan Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Tesla, Facebook ve Nvidia gibi teknoloji hisselerinin katkısı var.

A+A-

2024 yılı ABD hisse senetleri için şaşırtıcı bir başlangıç ​​oldu. Dow Jones Piyasa Verileri'ne göre, S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average, 2024'ün ilk iki ayında sırasıyla %6,8 ve %3,5 artış göstererek 2019'dan bu yana en iyi yıla başladı. Nasdaq Composite de aynı dönemde %7,2 artış gösterdi.

Bu yükselişin arkasındaki itici güç büyük ölçüde "Muhteşem Yedi" olarak adlandırılan teknoloji hisseleridir. Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook, Tesla ve Nvidia'dan oluşan bu grup, son yıllarda borsada liderlik rolünü üstlendi. 2024'te de bu trend devam ediyor.

Ancak, "Muhteşem Yedi"nin ötesinde de bir hareketlilik var. FactSet verilerine göre, Şubat ayında S&P 500'ün 11 sektörünün tamamı yeşil renkte kapandı. Bu, uzun süredir geride kalan sektörlerin de toparlanmaya başladığını gösteriyor.

Yatırımcılar, piyasanın genişlemeye devam edip etmeyeceğini ve "Muhteşem Yedi"nin geride kalanlara karşı nasıl performans göstereceğini merak ediyor. Uzmanlar, piyasanın önümüzdeki aylarda daha da genişlemesini ve "Muhteşem Yedi"nin liderliğini sürdürmesini bekliyor.

Wall Street Şirket Haberleri

New York Community Bancorp (NYCB): NY Community Bank, zararın 2,7 milyar dolara ulaşması nedeniyle CEO'yu değişliği yaptığını açıkladı.

Citi Group:  Citigroup New York'ta 286 çalışanını işten çıkaracak.

General Electric (GE): General Electric Company, enerji segmenti GE Vernova'nın bölünme tarihini 2 Nisan 2024 olarak belirlediğini duyurdu.

 

İlgili Haberler