Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq dünkü sert yükseliş sonrası bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq dünkü sert yükseliş sonrası bugün nasıl açılacak

New York borsasında ekonomik veriler ve Fed açıklamaları merakla bekleniyor

A+A-

New York borsasında yatırımcılar, bu yılki ilk faiz indiriminin zamanlamasını kestirebilmek için ekonomik gösterge ve Fed yetkililerinin görüşlerine odaklanırken, ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü hafif yükselişler yaşadı.

Piyasa öncesi işlemlerde Dow e-minis %0,12, S&P 500 e-minis %0,15 ve Nasdaq 100 e-minis %0,19 yükseldi.

&P 500, Çarşamba günü enflasyon endişelerine rağmen yeniden 5.000 puanın üstüne yükselirken, Nvidia'nın Alphabet ve Amazon'u geride bırakarak ülkenin en değerli üçüncü şirketi olması, yapay zeka odaklı piyasa duyarlılığını besledi.

Daha önce gelen kalıcı enflasyon göstergeleri, 2024'teki faiz oranları için belirsizliğe yol açmış olsa da, politika yapıcılar fiyat baskıları devam etse de kademeli bir normalleşme sinyalleri verdi.

Piyasaların dikkati, ABD'nin ekonomik durumuna dair perakende satışlar, Ocak ayı sanayi üretimi ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını içeren önemli verilerin açıklanmasına çevrildi.

Fed Başkanı Christopher Waller ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in gün içinde yapacağı açıklamalar da para politikası üzerindeki etkileri açısından takip edilecek.

CME Group'un FedWatch aracına göre, Mayıs ayında 25 baz puanlık faiz indirimi olasılığı %40,5'e düşerken, Haziran ayı için olasılıklar %82,3'e yükseldi.

CFRA Research'ün baş yatırım stratejisti Sam Stovall, Ocak ayı TÜFE raporunun Fed'in faiz oranlarını "daha yavaş düşürme" olasılığını göstererek yatırımcılara gerçekçi bir bakış açısı kazandırdığını belirtti.

LSEG tarafından Salı günü açıklanan verilere göre, S&P 500 şirketlerinin %80'inin kazanç beklentilerini aşması, güçlü bir kazanç sezonuyla piyasa iyimserliğini destekliyor.

Ancak piyasa öncesi hareketlerde Cisco Systems, işgücü kesintileri ve revize edilen gelir hedefleri nedeniyle %4,1 düşüş yaşadı. Deere & Co ve Albemarle da kar tahminlerini ayarladıktan sonra geriledi.

SoundHound AI %73,8 yükselirken, Nvidia'nın çıklamasının ardından Arm hisseleri de %1,5 yükseldi. Alphabet, Third Point'in hisselerini elden çıkarmasının ardından %1,2 düşerken, Apple, Berkshire Hathaway ve Soros Fund Management'ın hisselerinde ayarlamalar yapmasının ardından %0,7 geriledi.

İlgili Haberler