Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq enflasyon verisi öncesi kayıpla kapandı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq enflasyon verisi öncesi kayıpla kapandı

New York Borsasında Endeksler Önemli Enflasyon Verileri Öncesinde Kayıpla Kapandı

A+A-

New York borsasında yatırımcıların Federal Rezerv'in faiz oranı kararlarını etkileyebilecek ve yarın açıklanacak kritik enflasyon verileri öncesinde temkinli olması nedeniyle endeksler günü değer kaybı ile kapattı

S&P 500 %0,16 düşüşle 5.070,27 puana, Nasdaq Composite %0,55 düşüşle 15.947,31 puana ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,05 düşüşle 38.953,09 puana geriledi.

Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin Ocak ayında %0,3'lük bir artış göstermesi bekleniyor. Son zamanlarda hem tüketici hem de üretici fiyatlarında kalıcı enflasyon eğilimlerini gösteren veriler, borsanın yukarı yönlü ivmesini zayıflattı.

PCE verilerine ek olarak, bu hafta açıklanması planlanan haftalık ilk işsizlik başvuruları ve imalat faaliyetlerine ilişkin raporlar, ekonominin gücü ve faiz oranlarının potansiyel seyri hakkında ipuçları verecek.

Fed Yetkililerinden Açıklamalar:

Bazı Fed yetkililerinin açıklamaları ve ABD ekonomisinin dirençli olduğuna dair göstergeler, yatırımcıların ilk faiz indirimi beklentisini Mart ayından Haziran ayına ertelemesine neden olmuştu.

Boston Fed Başkanı Susan Collins, bugün yaptığı açıklamada verileri kapsamlı bir şekilde değerlendirmenin önemini vurguladı. New York Fed Başkanı John Williams ise Fed'in %2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için hala bir mesafe olduğunu, ancak gelen verilere göre bu yıl faiz indirimi ihtimalinin açık olduğunu belirtti.

Hareketli Hisseler

UnitedHealth ve Applied Materials, çeşitli faktörler nedeniyle düşüş yaşadı. Beyond Meat, marjları iyileştirmek için fiyat artışları ve maliyet azaltma planlarını açıklamasıyla yükseldi.

Bitcoin'in yükselmesi Coinbase Global ve Marathon Digital gibi kripto para firmalarının kazanç elde etmesini sağladı.

 

İlgili Haberler