Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq enflasyon verisini beklerken nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq enflasyon verisini beklerken nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemleri enflasyonun gevşemesi umuduyla yükseliyor

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Perşembe günü, günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ve enflasyonun gevşemesi ve Federal Rezerv'in faiz artırım döngüsünün sona ermesi beklentilerini güçlendirmesi beklenen kritik veri öncesinde yükseldi.

Dow e-minis 162 puan ya da %0,46, S&P 500 e-minis 7,75 puan ya da %0,17 ve Nasdaq 100 e-minis 28 puan ya da %0,17 artış gösterdi.

Üç ana endeks, 2020'den bu yana en güçlü Kasım ayına doğru ilerlerken, S&P 500 ve Nasdaq da Temmuz 2022'den bu yana en büyük aylık yüzde kazancını elde etmeye hazırlanıyor.

Fiyat baskılarının azaldığına dair işaretler, bazı Fed yetkililerinin güvercin tonlu yorumları ve güçlü çeyreklik kazançlar, hisse senetlerinin son birkaç hafta içinde yükselmesini sağladı.

Çarşamba günü, birden fazla Fed yetkilisinin çelişkili politika faizi açıklamalarının ardından Wall Street marjinal bir düşüşle kapandı, ancak yatırımcılar hala düşen enflasyonun merkez bankasının faiz artışlarını sonlandırmasına izin vereceğini düşünüyor.

Şimdi gözler, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ve bir önceki ay enflasyonun düştüğünü göstermesi beklenen Ekim ayı kişisel tüketim harcamaları (PCE) endeksinde.

Bugün açıklanacak olan PCE endeksinin Ekim ayında aylık bazda %0,1 artması ve Eylül ayındaki %0,4'lük artışa kıyasla ılımlı bir seyir izlemesi bekleniyor. Volatil gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyonun da yavaşlaması bekleniyor.

FED'in yaklaşan Aralık toplantısı için faiz artırımlarında bir duraklama tamamen fiyatlandırıldı. Ancak CME Group'un (NASDAQ:CME) FedWatch aracına göre, odak noktasının giderek gelecek yılki potansiyel faiz indirimlerine kaymasıyla birlikte, yatırımcılar Mart 2024'e kadar en az 25 baz puanlık bir indirim olasılığını yaklaşık %44 olarak fiyatlıyor.

Bugün ayrıca, 25 Kasım'da sona eren haftanın haftalık işsizlik başvuruları sayısı ve Kasım ayı Chicago satın alma yöneticileri endeksi (PMI) de günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

İlgili Haberler