Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'ü zorlu bir yıl mı bekliyor?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'ü zorlu bir yıl mı bekliyor?

JP Morgan stratejistleri 2024'te ABD hisse senetleri için 'Zorlu' bir zemin bekliyor. Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'de işler tersine mi dönecek?

A+A-

Fed'in faiz oranlarını artırmayı bitirmesine dair bahislerin devam etmesiyle ABD hisse senetleri yükseliyor. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, S&P 500 Endeksi ve Nasdaq-100 Endeksi yükseliş gösteriyor.

Üçüncü çeyrek GSYH, beklenenden daha güçlü bir artış göstererek %5,2 oranında büyüdü. General Motors hisseleri geri alım açıklaması ve temettü artışının ardından değer kazandı.

Evcil hayvan perakendecisi Petco'nun hisseleri ise hayal kırıklığı yaratan üçüncü çeyrek kazançlarının ardından düşüş yaşadı.

Ayakkabı perakendecisi Foot Locker'ın hisseleri ise üçüncü çeyrek kazanç ve satışlarının beklentileri aşmasının ardından yükseldi. Energy firması Phillips 66'nın hisseleri ise, Elliott Investment Management'ın hisse alımı haberleriyle artış gösterdi.

JP Morgan stratejistleri 2024 için pek umutlu değil

Wall Street'teki olumlu havaya rağmen JPMorgan stratejistleri 2024 için pek umutlu değil. JPMorgan stratejistleri 2024'te ABD hisse senetleri için 'Zorlu' bir zemin bekliyor

JP Morgan hisse senedi stratejistleri, beklenen zayıf kar artışlarına, pahalı değerlemelere ve yüksek jeopolitik risklere işaret ederek önümüzdeki yıl için ABD hisse senetleri için karamsar bir görünüm açıkladı.

Banka, gösterge S&P 500 için 2024 fiyat hedefini 4.200 veya mevcut seviyelerin yaklaşık %8 altında öngörüyor.

J.P. Morgan'dan Dubravko Lakos-Bujas ve ekibi Çarşamba günü yayınladıkları bir görünüm raporunda, Federal Reserve'in para politikasını hızla gevşetmemesi halinde, "gelecek yıl hisse senetleri için daha zorlu bir makro zemin bekliyoruz" dedi.

Firma 2024 yılında S&P 500 karlarının %2 ila %3 oranında artmasını bekliyor ki bu oran, gelecek yıl için %11,4 olan LSEG verilerine göre oluşturulan analistlerin konsensus tahminlerinin oldukça altında.

Firma raporunda, hisse başına kar tahminlerinin, talep ve fiyatlandırma gücüne önemli bir darbe vurmadan enflasyonun düştüğünü öngören "Goldilocks" ortamı varsayımlarıyla uyumlu olduğunu belirtti.

Stratejistler, "Bu güçlü görünümün aksine, daha düşük ardışık gelir büyümesi, marj genişlemesi ve daha düşük geri alım uygulamaları bekliyoruz" diye yazdı.

J.P. Morgan, mevcut değerlemelerin "özellikle yaşlanan iş döngüsü, kısıtlayıcı para politikası ve jeopolitik riskler ışığında" "pahalı" olduğunu düşünüyor.

Bu riskler arasında iki büyük savaş ve ABD dahil 40 ülkenin genel seçimlere gitmesi yer alıyor. Stratejistler, hisse senedi volatilitesinin 2024'te 2023'e kıyasla genel olarak daha yüksek olmasını bekliyor.

Ayrıca stratejistler, "yatırımcılar bu belirsizliği henüz coğrafyalar, stiller ve sektörler arasında tutarlı bir şekilde fiyatlamasa da, resesyonun gelecek yıl için canlı bir risk olduğunu" söyledi.

Fed/Mester: Bilanço daralması faiz hareketlerinden bağımsız

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, merkez bankasının ekonominin yönünü etkilemek için ana kaldıracı olan federal fon oranı ile ne yaptığına bakmaksızın bilançosunu küçültebileceğini söyledi.

Mester, bilançoda devam eden küçülmenin merkez bankasının faiz oranı hedefiyle ne yaptığından "bağımsız olarak gerçekleşebileceğini ve gerçekleşmeye devam edebileceğini" söyledi. Fed, koronavirüs salgını sırasında teşvik faaliyetlerinin bir parçası olarak edindiği tahvilleri elden çıkarıyor, ancak Fed faiz artış döngüsünün sonuna yaklaşırken bu sürecin ne kadar ilerleyeceği belirsiz.

İlgili Haberler