Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED ve Nvidia öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED ve Nvidia öncesi nasıl açılacak

Nvidia sonuçları ve Fed tutanaklarının yaklaşmasıyla New York borsasında vadeli işlemler düşüşe geçti

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri Salı günü, yapay zeka çipi lideri Nvidia'nın çeyrek dönem raporu ve Federal Rezerv'in toplantı tutanaklarının açıklanması öncesinde yatırımcıların beklemeye geçmesi nedeniyle düşüşe geçti.

Dow e-minis 56 puan ya da %0,16, S&P 500 e-minis 6,5 puan ya da %0,14 ve Nasdaq 100 e-minis 23,25 puan ya da %0,14 düşüş gösterdi.

Pazartesi günü, S&P 500 ve Nasdaq, teknoloji kaynaklı bir ralliyle üç aydan uzun bir sürenin en yüksek kapanış seviyesini yükselerek kapanmıştı.

S&P 500'ün bu yılki kazançlarının çoğunu sağlayan büyük teknoloji hisseleri, piyasalar kapandıktan sonra üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan Nvidia ile önemli bir sınav verecek.

Çip tasarımcısının gişe rekorları kıran bir gelir tahmini daha yapması bekleniyor. Ancak asıl odak noktası, ABD'nin üst düzey çiplerinin Çin'e satışına getirdiği sınırlamaların genişlemesinin etkisi olacak.

Nvidia hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yatay seyrederken, diğer megacap hisseleri karışık seyretti.

Nvidia'nın mali tablolarından önce Fed'in Kasım ayı toplantı tutanakları, yavaşlayan enflasyon kanıtlarının ABD faiz oranlarının zirveye ulaştığı beklentilerini artırmasının ardından para politikası yolu hakkında daha fazla ipucu sunacak. 

CME Group'un Fedwatch aracına göre, yatırımcılar Fed'in Aralık ayında faiz oranlarını sabit tutma olasılığını tamamen fiyatladı.

Diğer hisse senetleri arasında, Çin'in en büyük internet arama motoru sağlayıcısının üçüncü çeyrek gelirinin tahminleri aşmasıyla Baidu'nun ABD'de listelenen hisseleri %2,0 değer kazandı.

İlgili Haberler