Tether'den 1 milyar dolarlık mevduat yatırımı

Tether'den 1 milyar dolarlık mevduat yatırımı

Dünyanın en büyük stabilkoini Tether, Britannia Financial Group'un yan kuruluşuna1 milyar dolardan fazla mevduat yatırdı.

A+A-

Financial Times'ın haberine göre Tether, geçen yıl ABD makamları tarafından rüşvet iddialarıyla suçlanan Muhafazakâr Parti bağışçısı tarafından kurulan bir finansal hizmetler grubuna 1 milyar dolardan fazla para yatırdı.

Londra Yüksek Mahkemesi'nde yapılan başvurulara göre, dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı, fonları Britannia Financial Group'un bir yan kuruluşuna yatırdı.

Tether'in kripto piyasalarındaki önemli rolüne rağmen, şirket sahiplik yapısını, yaklaşık 87 milyar dolarlık varlıklarının nasıl yönetildiğini ve finansal kurumlarla olan bağlarını sıkı bir şekilde saklıyor.

Tether, stabilcoin'lerinin her birinin bir dolar ile desteklendiğini ve yatırımcıların dijital token'ları talep üzerine kullanmalarına olanak sağladığını söylüyor. Şirketin bu sözünü tutabilmesi nihayetinde rezervlerinin likiditesine ve güvenliğine bağlı.

Tether tarafından yatırılan 1 milyar dolardan fazla para, Britanya Virgin Adaları'nda kayıtlı bir şirket olan Britannia Financial ve Arbitral International arasında daha önce bildirilmeyen bir yasal savaşın merkezinde yer alıyor. Mahkeme dosyalarına göre Tether, Kasım 2021'de Britannia Financial'ın bir yan kuruluşunda bir hesap açtı.   

Britannia Financial, Ağustos 2022'de ABD makamları tarafından Porto Rikolu bir politikacıyı içeren bir rüşvet planı iddiasıyla suçlanan Venezuela-İtalyan bankacı Julio Herrera Velutini tarafından kuruldu. Herrera Velutini suçlamaları şiddetle reddederek bunları "temelsiz" ve "siyasi amaçlı" olarak nitelendirdi. Britannia Financial herhangi bir yanlış yapmakla suçlanmadı.

Tether'in kendisi de düzenleyici incelemeye tabi tutuldu. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) 2021 yılında, şirketin dolaşımdaki sabit coinlerinin her birini desteklemek için yeterli dolara sahip olduğu konusunda yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu iddia etti.

Aynı yıl New York başsavcısı tarafından Tether hakkında büyük kayıpları gizlediği iddiasıyla açılan bir soruşturmada, 2017'nin ortasından itibaren bir süre boyunca grubun dünyanın hiçbir yerindeki bankalara erişimi olmadığı belirtildi. Tether her iki soruşturmayı da sorumluluğu kabul etmeden sonuçlandırdı.

Şirketin baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino geçen yıl Financial Times'a verdiği demeçte yediden fazla banka ile güçlü ilişkileri olduğunu söyledi.

Bu yılın başlarında Arbitral, Britannia Financial'ın Haziran 2021'de gruba sattığı Bahamalar merkezli bir aracı kurumun tam bedelini ödemediği iddiasıyla Londra'da bir dava açtı.

Her iki tarafın da yaptığı başvurulara göre, Britannia Financial'ın, Arbitral veya ilgili taraflar tarafından getirilen müşteriler de dahil olmak üzere, satıştan bir yıl sonra işletmenin sahip olduğu gelir getiren varlıkların miktarına bağlı olarak ekstra bir meblağ ödeyeceğine dair bir anlaşma vardı.

İlgili Haberler