Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ikinci günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ikinci günü nasıl açılacak

S&P 500, 2024'ün ilk çeyreğinde rekor kırdıktan sonra, dün bu çeyreğe durgun bir başlangıç ​​yapmıştı

A+A-

New York borsasında Salı günü hisse senedi endeks vadeli işlemleri, sağlık sigortası hisselerindeki kayıplar ve yatırımcıların Fed'e dair endişelerinin artması nedeniyle düşüş yaşadı.

Dow e-minis %0,3, S&P 500 e-minis %0,12 ve Nasdaq 100 e-minis %0,16 geriledi. UnitedHealth, CVS Health ve Humana gibi sigortacılar, Medicare Advantage geri ödeme oranlarındaki değişikliklerin ardından %3,8 ile %8,7 arasında düşüş yaşadı. 

Veriler ve Fed Beklentileri

Pazartesi günü düşüş yaşayan Dow ve S&P 500, yatırımcıların Fed'in faiz indirimi planları hakkındaki belirsizliklerini yansıttı.

Bugün fabrika siparişleri ve iş ilanları verileri takip edilecek. Ana odak ise Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam raporunda. Yatırımcılar istihdam artışında yavaşlama ve artan kazançlar bekliyor.

Yatırımcılar, Fed'in Haziran ayında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığını %62 olarak tahmin ediyor.

Fed Yetkililerinden Konuşmalar

New York Fed Başkanı John Williams, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve San Francisco Başkanı Mary Daly gibi Fed yetkilileri bugün konuşma yapacak. S&P 500, 2024'ün ilk çeyreğinde rekor kırdıktan sonra, dün bu çeyreğe durgun bir başlangıç ​​yapmıştı.

Diğer Önemli Gelişmeler:

  • PVH Corp hisseleri, perakendecinin ilk çeyrek gelirlerinde düşüş öngörmesi nedeniyle %23,4 düştü.

 

İlgili Haberler