Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ikinci çeryeğin ilk işlem günü karışık kapandı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq ikinci çeryeğin ilk işlem günü karışık kapandı

New York borsasında ikinci çeyreğin ilk işlem gününde Dow jones ve S&P 500 gerilerken Nasdaq sınırlı yükseldi

A+A-

New York borsasında endeksler 2024 yılının ikinci çeyreğinin ilk işlem gününde karışık bir tablo çizdi. S&P 500 endeksi (^GSPC) %0,2 düşerken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması (^DJI) %0,6 geriledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi (^IXIC) ise günü marjinal bir artışla tamamladı.

Bu karışık seyir, ABD tahvillerinde yaşanan satış dalgasıyla aynı zamana denk geldi. Gösterge 10 yıllık Hazine getirisi (^TNX) 12 baz puan artarak %4,32'ye yükseldi ve yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Pazartesi günü yayınlanan veriler, ABD imalat sektörünün sağlamlığına işaret ederek ekonominin hızı ve bunun Federal Rezerv'in faiz artırımları üzerindeki etkilerine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Institute for Supply Management (ISM) tarafından açıklanan imalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Mart ayında 50,3 olarak gerçekleşti. Bu rakam, Eylül 2022'den bu yana ilk kez imalat sektörünün genişleme bölgesine girdiğini gösteriyor. S&P Global tarafından hazırlanan bir endeks ise üretim seviyelerinin geçen ay 22 ayın en yüksek seviyesine çıktığını ortaya koydu.

New York borsasında endeksler 2024'e güçlü bir giriş yapmıştı. S&P 500 endeksi, 2019'dan bu yana en güçlü ilk çeyrek performansını göstererek bu yıl 22 kez yeni kapanış rekoru kırdı. Üç büyük endeks de art arda beş ay boyunca yükseliş kaydetti.

İkinci çeyreğin ilk haftasının makroekonomik açıdan odak noktası, Cuma günü açıklanacak olan ve Federal Rezerv'in para politikası görünümü hakkında daha fazla bilgi vermesi beklenen istihdam raporu olacak.

 

İlgili Haberler