Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

New York borsasınıda endeksler geçen haftaki rekorlar sonrası bu hafta nasıl açılacak

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in faiz kararı ve "Muhteşem 7" olarak adlandırılan teknoloji devlerinin kazanç açıklamaları öncesinde durgun seyrediyor.

Dow e-minis ve S&P 500 e-minis hafif dalgalanma gösterirken, Nasdaq 100 e-minis yükselişte. Intel ve Tesla, Cuma günkü düşüşlerin ardından toparlanıyor.

S&P 500 Rekor Kırdı, Ama Endişeler Var

S&P 500 endeksi, Aralık ayındaki ılımlı enflasyon verilerinin ardından rekor seviyelere yükseldi. Ancak Intel ve Tesla için zayıf tahminler, yatırımcıları momentum hisselerin aşırı değerlendiği konusunda endişelendirdi.

Microsoft, Alphabet, Apple, Meta Platforms ve Amazon.com gibi büyük şirketler bu hafta kazançlarını açıklayacak. Yatırımcılar, bu şirketlerin performansının piyasaya yön vereceğini düşünüyor.

Goldilocks Ekonomisi ve Fed Kararı

Dirençli ekonomi ve düşen enflasyon, "Goldilocks" senaryosuna dair umutları artırıyor. Yatırımcılar, Çarşamba günü açıklanacak Fed'in faiz kararı ve JOLTS ve ADP gibi istihdam raporlarını da takip edecek.

Teknoloji Sektörü Dikkat Çekiyor

Advanced Micro Devices, aracı kurumların hedef fiyatını yükseltmesiyle yükselişte. Broadcom ve Nvidia gibi diğer çip hisseleri de geçen haftaki kayıpların ardından toparlanıyor.

Warner Bros Discovery Düşüyor

Warner Bros Discovery, aracı kurum Wells Fargo'nun notunu düşürmesiyle değer kaybetti.

 

İlgili Haberler