Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı

ABD hisse senetleri bu haftaki enflasyon verileri ve Fed kararı öncesinde yükselişe geçti.

A+A-

New York borsası ABD'de bu hafta açıklanacak kritik enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (FED) kararı öncesi haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Dow Jones Endüstri Ortalaması %0,3 oranında, yaklaşık 96 puanlık bir artış gösterdi. S&P 500 %0,2 ve NASDAQ Bileşik Endeksi %0,5 yükseldi.

Fed, Çalışma Bakanlığı'nın Mayıs ayı tüketici fiyat endeksini açıklayacağı Salı günü iki günlük toplantısına başlayacak. Beklentiler, bu raporun Fed'in faiz kararını etkileyebileceği ve daha fazla faiz artışına ara verileceği yönünde. Yatırımcılar faiz artırımına ara verilmesi ihtimalini %73 civarında görüyor ancak faiz artışlarının sona ereceği anlamına gelmiyor. Fed'in Temmuz ayında faizleri artırma olasılığını, yatırımcılar %50'nin üzerinde değerlendiriyor.

Diğer yandan, faiz artışlarında yavaşlama beklentisi hisse senetlerini olumlu etkiliyor. S&P 500 endeksi, Ekim ayında gördüğü en düşük seviyenin %20 üzerine yükselerek ayı piyasasından çıktı. Goldman Sachs geçtiğimiz hafta  endeks için yılsonu fiyat hedefini 4.000 dolardan 4.500 dolara yükseltti. Endeks Pazartesi günü 4.300 seviyelerindeydi.

Biyoteknoloji şirketi Biogen Inc.'in (NASDAQ:BIIB) hisseleri, Gıda ve İlaç İdaresi'nin danışmanlar panelinin Alzheimer ilacını oybirliğiyle desteklemesinin ardından %1,5 artış gösterdi. Yazılım şirketi Adobe Systems Incorporated (NASDAQ:ADBE) hisseleri, Jefferies'in fiyat hedefini yükseltmesinin ardından %2,5; Oracle Corporation (NYSE:ORCL) hisseleri ise JPMorgan'ın fiyat hedefini artırmasının ardından %4,7 değer kazandı.

 

 

İlgili Haberler